back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Susret premijerke Buhač i ambasadora Sattlera

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač održala je danas radni sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU-a u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom. Naglasak razgovora bio je na procesu osnivanja kantonalnog Ureda za borbu protiv korupcije te na ispunjavanju obaveza koje stoje pred HNK-om u smislu pružanja podrške evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Pohvalivši vidljive pomake u djelovanju aktuelnog saziva Vlade HNK-a, Sattler je i ovom prilikom istaknuo važnost kantona na putu BiH prema EU, poručivši da proces proširenja neće biti uspješan ukoliko ne bude jakog angažmana svih nivoa vlasti, u čemu kantoni, rekao je, igraju veliku ulogu.

Sugovornici su se dotaknuli i incidenta koji se ovih dana dogodio u Stocu, zajednički osudivši svaki čin nasilja i naglasivši kako očekuju privođenje i sankcionisanje počinitelja svakog nemilog djela. Ujedno su pozvali sve sudionike javnog života na suzdržavanje od podizanja tenzija jer naglasak svakog djelovanja treba biti na miru i zaštiti sigurnosti svih stanovnika ove zemlje.

radiokonjic.ba/vladahnk

09.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima