Drugi upravo čitaju

Trener Slobode otkrio zašto je izostavio Vranješa iz ekipe: Poznavajući njegov temperament, bolje je ovako…

FK Sloboda je danas u Banja Luci izgubila od FK Borca sa 3:1. Nakon utakmice medijima se na konferenciji za novinare obratio trener crveno-crnih Adnan Jahić.

“Želim da čestitam Borecu na zasluženoj pobjedi, atmosfera je bila odlična. Novi teren je doneo bržu igru, a videlo se i individualni kvalitet igrača Borce. Nosila ih je publika i zasluženo slavila. Užasno smo otvorili utakmicu, bili smo u nekom grču. Bežali smo od igre i nismo dobijali duele na sredini terena. Bili smo kažnjeni zbog toga, posebno drugim golom, kada smo izgubili jednu loptu i nismo uspjeli do nje“, rekao je Jahić i dodao:

“U drugom poluvremenu smo imali posed i tri-četiri kornera, ali nismo imali snage da stignemo do Borca. Ovaj poraz možemo tražiti u činjenici da nam nedostaje dosta igrača, posebno u zadnjoj liniji. Vrlo je teško pripremiti meč protiv Borca bez skoro cijele zadnje linije. Moramo se pripremiti za Sarajevo i boriti se do posljednjeg kola.”

Trener Slobode je na konferenciji za novinare otkrio zašto Stojan Vranješ nije otputovao u Banjaluku.

„Mislim da je publika želela da vidi Stojana Vranješa danas na terenu, mislim da je doneo titulu Borcu prošle sezone. Stojan Vranješ ima dva žuta kartona i veliki je čovek i veliki profesionalac. Isključivo moja odluka je bila da Vranješ gleda utakmicu iz svog doma, znajući njegov temperament, siguran sam da bi ga izgubili do kraja prvenstva”, zaključio je Jahić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima