17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama koje se prve rode u novoj godini, a u ovoj godini ipak nismo dugo čekali. Sedmog januarskog dana 2023. u konjičkom porodilištu rođena je djevojčica.

Djevojčicu tešku 3,3 kg i dugu 52 cm na svijet je donijela 42-godišnja Adisa Salihović. Ovo joj je četvrto dijete, kući je čekaju dvije djevojčice i jedan dječak, te suprug.

u konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini
U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Trudnoća je bila uredna, porod je prošao bez komplikacija poručila je babica Zaha Halilović koja već 35 godina radi ovaj posao. Za Radio Konjic je poručila:

                „Majka nam je došla u devet sati, porod je vodila dr.Begić i sve je prošlo u najboljem redu. Ovo nam je prva beba u ovoj godini, a posebnu radost čini to što je majci ovo četvrto dijete.“

u konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini
U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Kada se majka oporavi, posjetiće je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji će poželjeti dobrodošlicu najmlađoj Konjičanki.

Podsjetićemo da je kroz nekoliko odluka, gradonačelnik Konjica podržao porodice s djecom i porodilje, tako da će i ova majka u narednom periodu imati podršku Grada Konjica ali i kantona.

Još jednom, kolektiv Radio Konjica čestita ponosnim roditeljima a djevojčici želi sretan život.

07.01.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima