13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4. korpusa ARBiH polaganjem cvijeća ispred centralnog spomen obilježja na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

u konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa arbih
U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

U ime JOB-a Branilaca Konjica prisutnima se obratio Omer Lavić istaknuvši da je 1601 pripadnik ovog korpusa poginuo, od toga iz Konjica 497.

„Oko 3000 boraca 4.korpusa ARBiH je ranjeno, a od toga 1022 iz Konjica“ – rekao je, izmedu ostaloga Lavić, istaknuvši da agresor nije uspio ostvariti jedan od svojih ratnih ciljeva,  uspostavljanje granice dolinom Neretve, zahvaljujući borcima ovoga korpusa.

Na ovom događaju je bio prisutan i general Mustafa Polutak, komandant 4. korpusa ARBiH, koji je za radiokonjic.ba izjavio da se formiranjem 4. korpusa objedinilo rukovođenje i komandovanje svim jedinicama na prostoru Hercegovine.  

u konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa arbih
U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

“Formiranjem 4.korpusa objedinjeno je rukovođenje i komandovanje svim jedinicama na prostoru Hercegovine, posebno u dolini Neretve kada su sve manje jedinice ušle u sastav 4. korpusa i tada počele djelovati pod jednom komandom. Odmah se osjetio napredak, djelovanje i uspjesi, to ne trebamo nikada zaboraviti. Iako je Hercegovina bila napadnuta od strane dva agresora, uspjelo se odbraniti jezgro Hercegovine” – kazao je general Mustafa Polutak.

U sklopu obilježavanja 30.godišnjice 4.korpusa ARBiH delegacije JOB-a Branilaca Konjica, Boračkog udruženja Klis, Stranke demokratske akcije i Naroda i pravde su položile cvijeće, a proucena je i Fatiha, čime je odata počast šehidima i poginulim borcima.

Ovom dogadaju su prisustvovali pripadnici 4.korpusa ARBiH iz Konjica, predstavnici Grada Konjica i građani.

radiokonjic.ba

18.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima