back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od 09. do 11. juna na rijeci Neretvi u Glavatičevu

U okviru Manifestaciji Dani Grada Konjica, večeras je svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023., u organizaciji Sportsko ribolovnog Saveza BiH. Domaćin ove manifestacije koja se po drugi put održava u Konjicu je OSR Grada Konjica, a realizuje se uz podršku Grada Konjica. Ovogodišnji KUP održava se od 09. do 11. juna na rijeci Neretvi u Glavatičevu, a učešće će uzeti 18 grupa, odnosno 54 učesnika iz 6 zemalja svijeta.

Večerašnju manifestaciju svečano je otvorio predsjednik Sportsko ribolovnog Saveza BiH Danijel Kobačić, koji je svim učesnicima poželio sreću u takmičarskom dijelu, a koje se održava naredna dva dana kada je predviđeno mnogo aktivnosti koje će se održati na potezu od Kašićkog do Novog Mosta u Glavatičevu.

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Predsjendik Sportsko ribolovnog Saveza BiH Danijel Kobačić

Nakon deset godina, KUP se održava ponovno u našem gradu, a domaćin je OSR Grada Konjica. Predsjednik Skupštine OSR Hrabren Kapić kazao je za radiokonjic.ba da ovogodišnji KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju broji znatno više grupa i učesnika, odnosno ribolovaca u odnosu na 2013. godinu kada je u Konjicu prvi put bio organizovan KUP. „Zadatak nas kao domaćina je bilo uređenje staze od Kašića mosta do Novog mosta u Glavatičevu. To je staza koja je duga oko 6.5 kilometara, a koju smo uredili i pripremili u saradnji sa JKP „Standar“ Konjic, aizvršeno je i poribljavanje tog dijela. Ove godine učešće je uzelo 54 učesnika, ribolovaca iz 6 zemalja, imamo 18 grupa, iako smo trebali imati 19, ali jedna grupa iz Makedonije je otkazala. Međutim, u Glavatičevu će biit i gosti i zvanice koje su došle u pratnji ovih ekipa, tako da ćemo brojati siguro više od 54 učesnika“ dodao je Kapić.

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Predsjednik Skupštine OSR Konjic Hrabren Kapić

Đorđe Klepić predsjednik Ribolovne asocijalcije Jadransko-podunavskih zemalja „RAJP“ iskazao je zadovoljstvo što se 13. Kup Jadransko-podunavksih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) održava u Konjicu, jer kako je kazao, sa ribolovcima iz pomenute Ribolovne asocijacije obišao je 15 zemlja, a najviše uživa u našem gradu na rijeci Neretvi.

„Ovo je prije svega prvo druženje na nivou svih Repulika bivše Juoslavije, tako da se skoro svi dobro i poznajemo. Savko druge godine ovaj kup se oranizuje u drugoj državi i gradu, a evo drugi put smo u Konjicu. Ovo je prilika da se ribolovci druže ali svakako i rezultati ne izostaju iza svega“ poručio je Klepić.

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Đorđe Klepić predsjednik Ribolovne asocijalcije Jadransko-podunavskih zemalja „RAJP“

Ovogodišnji KUP podunavskih zemalja u mušičarenju se organuzuje uz podršku Grada Konjca, a na otvaranju se prisutnima obratio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić. Čestitajući organizatorima na ovom događaju, i zaželjevši sreću svim takmičarima, istaknuo je da je OSR Konjic poklonila za 641 rođendan svom Gradu Konjicu pomenutu manifestaciju.

„Cilj Grada Konjica je da ovakve i slične manifestacije koje se održavaju u okviru Dana Grada Konjica, pređu granice BiH pa i Regije. U ovoj manifestaciji, učešće je uzelo šest zemalja, i na takav način želimo da damo doprinos promociji Konjica. Drago mi je što će učesnici pored programa manifestacije, obići i kulturno-historijsko naslijeđe našeg grada“ izjavio je za radiokonjic.ba gradonačelnik Ćatić.  

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

radiokonjic.ba

09.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima