4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

U nesreći poginuo istaknuti HRS-ovac: “Napustio nas je Landi, naš najbolji čovjek”

Hrvatska republikanska stranka (HRS) na svojoj službenoj stranici oprostila se od Ivana Landeke, koji je jučer poginuo u saobraćajnoj nesreći u Knešpolju kod Širokog.

“Nema suza koje bi mogle oprati našu tugu zbog preranog odlaska našeg Ivana Landeke. Naš Landi, naš kum, napustio nas je!
Vodio je HRS u Posušju, koordinirao je naše posjete Saboru RH, Evropskom parlamentu, a najviše će nam nedostajati hiljade pređenih kilometara zajedno uzduž i poprijeko BiH i Hrvatske, bezbroj smiješne i zabavne situacije na putu, fešte gdje je Landi bio glavna zvijezda jutarnjih sati uz smijeh i pjesmu.

Preminula je dobra duša HRS-a, naš anđeo! Ono u šta smo sigurni i što nam daje utehu jeste da je on sada sigurno na boljem mestu! Naše saučešće njegovoj porodici! Anđele naš, neka te anđeli odvedu u raj!

Neka vam Bog podari vječni pokoj i vječna svjetlost neka vam svijetli”, stoji u objavi na Facebook profilu stranke.

Podsjetimo, u ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva putnička automobila, Passat kojim je upravljao MP (1959) iz Mostara i Mercedes kojim je upravljao ML (1999) iz Posušja.

Braća iz ML su takođe bili putnici u Mercedesu, i to IL (1996) i ML (2001). U Passatu je kao pratilac bio SL (2011) iz Mostara. IL je preminuo od zadobijenih povreda, a još četiri osobe su povrijeđene.

Sahrana nažalost preminulog Landeka obavit će se sutra u Posušju, a sve detalje sahrane možete pročitatiOVDJE.

U nesreći poginuo istaknuti član HRS-a: “Napustio nas je kum Landi” prvi put se pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima