back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

U Širokom Brijegu navijači Sarajeva presreli i pretukli više osoba

Huligani iz navijačke grupe Horde zla, simpatizera FK Sarajevo, napravili su nered sinoć oko ponoći u Širokom Brijegu, gdje su narušili javni red i mir i oštetili više vozila.

Potom su se uputili prema Mostaru, gdje je uhapšeno njih sedam, a svi su iz Sarajeva – potvrdio je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Dodao je da je MUP HNŽ o incidentu obaviješten iz policijske stanice u Širokom Brijegu.

– Obavijestili su nas da su se nakon nereda u Širokom Brijegu, gdje su oštetili više vozila i narušili javni red i mir, huligani sa dva vozila uputili prema Mostaru. Brzo smo locirali i uhapsili njih sedam u klubu navijača Veleža, Crvena armija, u Mostaru. Svi uhapšeni su se izjasnili da su članovi navijačke grupe Horde zla, a utvrdili smo da su svi iz Sarajeva. Nakon hapšenja jutros u četiri sata predali smo ih kolegama u Široki Brijeg na dalje procesuiranje – rekao je Marić.

On je dodao da su od uhapšenih pronađeni i oduzeti suzavac, nož, teleskopske palice, fantomke i drugi nedozvoljeni predmeti.

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava presreli i pretukli nekoliko ljudi u Širokom Brijegu.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima