Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

U završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu Odreda izviđača “Neretva” Konjic

Danas su predstavnici gradske uprave Konjic, Odreda izviđača “Neretva” Konjic i UNDP-a BiH posjetili kamp Odreda izviđača “Neretva” Konjic na Boračkom jezeru, gdje se radovi na sedam novoizgrađenih bungalova privode kraju. Cilj ovog projekta koji se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Konjic i UNDP-ovog projekta “Bridge” je povećati smještajni kapacitet, te unaprijediti sanitarne uslove za boravak djece i mladih na Boračkom jezeru.

u završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu odreda izviđača "neretva" konjic
U završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu Odreda izviđača "Neretva" Konjic


“U kampu smo imali šatore i četiri bungalova, ove godine smo počeli sa projektom proširenja smještajnih kapaciteta i izgradili sedam bungalova u okviru projekta “Bridge” i uz podršku Grada Konjica. Još jedan bungalov izgradili smo zahvaljujući prijateljima Odreda. Nastavljamo sa radovima, nadamo se da ćemo u narednoj fazi do ljetne sezone, rekonstruisati i kuhinju kako bi turističku ponudu Grada Konjica prikazali u najboljem svjetlu ” – kazao je starješina Odreda izviđača “Neretva” Konjic, Haris Hadžizukić.

u završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu odreda izviđača "neretva" konjic
U završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu Odreda izviđača "Neretva" Konjic


Cilj projekat “Bridge” je povezivanje mladih i djece u aktivnostima koje su korisne za proces socijalizacije, tolerancije i podizanja ekološke svijesti kroz radionice, te bogat program sticanja izviđačkih vještina i znanja, ali kroz igru i zabavu. Jedna od važnih projektnih aktivnosti je organizacija kampova za djecu u prirodi, i to za djecu uzrasta od 7 do 14 godina.

“Kako bi se poboljšali uvjeti za održavanje ovih kampova bilo je neophodno na lokacijama kampova uraditi određene infrastrukturne intervencije uređenja i radove manjeg obima. Tako smo zajedno za Gradom u izviđačkom kampu Odreda izviđača “Neretva” Konjic, na Boračkom jezeru naprijedili infrastrukturu kampa izgradnjom bungalova, te ugradnjom solarnih setova i grijača tople vode u kampu Odreda izviđača “Stari grad” Mostar” – izjavila je menadžerica projekta “Bridge” Božena Kaltak.


Podsjećamo i ove godine je održan Interetnički – avanturistički kamp za djecu i mlade na Boračkom jezeru, u organizaciji Odreda izviđača “Neretva„ Konjic i “Stari Grad„ Mostar, a u radu su učestvovali i članovi Odreda izviđača „22. April„ Banja Luka.

u završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu odreda izviđača "neretva" konjic
U završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu Odreda izviđača "Neretva" Konjic

Projekat “Brigde” implementira i sufinansira UNDP BiH, uz finansijsku podršku Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije i partnerstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.


Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izrazio zahvalnost UNDP-u BiH, na podršci pri implementaciji ovog projekta.

u završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu odreda izviđača "neretva" konjic
U završnoj fazi radovi na bungalovima u kampu Odreda izviđača "Neretva" Konjic


“Kroz Budžet Grada Konjica u prvoj godini smo obezbjedili 100.000 KM, a u drugoj 200.000 KM, kako bismo poboljšali uslove za naše izviđače i druge koji dolaze u ovaj kamp. Trudili smo se napraviti uslove kakve naši izviđači zaslužuju, jer su u protekom periodu kroz svoje aktivnosti prenosili lijepe i pozitivne priče o Konjicu i našoj domovini. Važno je napomenuti da u ovom projektu imali značajnu podršku UNDP-a BiH. Zajednički smo implementirali ove projekat” – izjavio je gradonačelnik Ćatić.


Podsjećamo, ove godine će se od 15. do 22. jula na Boračkom jezeru održati Smotra Saveza izviđača FBiH, a koja će okupiti 1000 učesnika iz cijele BiH i susjednih zemalja.

radiokonjic.ba

18.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima