Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Institut za razvoj mladih KULT predstavio program “Snaga lokalnog” u Konjicu

Institut za razvoj mladih KULT iz Sarajeva uz podršku Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini realizira program “Snaga lokalnog” odnosno predstavljanje alata za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta i performansi-KULT /POK i KULT /POP. Prezentacija programa za organizacije iz BiH održana je danas u Konjicu, a učesnici su imali priliku i da kroz praktične vježbe nauče nešto novo o jačanju kapaciteta organizacija. Trenutno su u navedeni program uključene 32 organizacije iz BiH, kazala je Selma Šljivo, stručna saradnica u Odjelu za organizacijski razvoj u Institutu za razvoj mladih KULT.

institut za razvoj mladih kult predstavio program "snaga lokalnog" u konjicu
Selma Šljivo, stručna saradnica u Odjelu za organizacijski razvoj u Institutu KULT

“U programu “Snaga lokalnog” sudjeluju 32 organizacije, a namjera nam  je do kraja programa, odnosno u prvim mjesecima ove godine uključiti još 4 do 5 organizacija s kojima ćemo moći aktivno raditi u narednom periodu. Određene organizacije već su završile cjelokupan set podrške koje im Institut nudi, a to su različite vrste obuka i edukacija, susreta i umrežavanja i sl., ali i nekih elemenata tehničke podrške koje nudimo u zavisnosti od potreba organizacije”-kazala je Šljivo.

Radionica je okupila nekoliko predstavnika udruženja i organizacija koje su izrazile želju da nauče nove alate za poboljšanje orgnizacijskih kapaciteta u radu. Danijela Kegelj iz Udruženja roditelja i djece s poteškoćama u razvoju “Vedri osmijeh” iz Mostara, kazala je da radionica ima poseban značaj, jer ima i praktični dio edukacije.

“Instititu KULT organizira edukacije koje stvarno jesu usmjerene na to da nam pruže mogućnost da se kao organizacije pozicioniramo, dokle smo došli, u kojem smo stadiju i kako planiramo dalje. Za mene je veoma značajno prisustvo na današnjoj radionici i bilo bi mi drago da dosta ljudi iz nevladinog sektora prođe ovakve edukacije”-navela je Kegelj.

institut za razvoj mladih kult predstavio program "snaga lokalnog" u konjicu
Učesnici radionice

Pozitivno iskustvo podijelila je i Žana Alpeza, predsjednica Udruženja “Pravi put” iz Gruda.

“Za nas ovo puno znači, jer učimo kako i na koji način bolje pristupiti radu udruženja kroz društvenu odgovornost, a drugi aspekt koji nam je jako bitan je finanasijska administracija, kako kroz pravilnike i ostale zakonske regulative možemo naučiti stavke koje nam uvijek nedostaju”-izjavila je Alpeza.

Mlada Konjičanka Azra Mezit članica je nekoliko organizacija iz Konjica, a učešće u današnjoj radionici smatra veoma korisnim.

“Danas prisustvujem u ime Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, a članica sam i Vijeća mladih Grada Konjica i Udruženja “Andalus”. Ova radionica nam pomaže da poboljšamo naše organizacijske kapacitete uz što bolje funkcionisanje”-navela je Mezit.

Nakon Konjica, radionice će u narednim danima biti održane i u Širokom Brijegu, Bijeljni, Prijedoru i Trebinju.

radiokonjic.ba

18.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima