back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Ukoliko Nema Riječi ‘‘molim Te‘‘, Od Mene Nema Reakcije

Zlatan Ibrahimović je vjerovatno najbolji fudbal u karijeri igrao u dresu Paris Saint Germaina gdje je za četiri sezone postigao 156 golova u svega 180 nastupa i tako postao jedan od najboljih fudbalera u historiji ovog kluba. 

Ipak, švedski napadač nije uvijek dobijao ono što je zaslužio u Francuskoj, a posebno se ističe scena iz sezone 2014/2015 kada je sudija Tony Chapron odbio dati Zlatanu loptu namijenjenu za igrača utakmice.

Parižani su u martu 2015. godine savladali Lorient rezultatom 3:1, a Ibrahimović je postigao tri gola. Nepisano pravilo u fudbalu je da igrač koji postigne hat trick, nosi loptu kući, no stvari nisu išle po planu za legendarnog Šveđanina. 

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, Ibrahimović je krenuo prema sudiji kako bi uzeo loptu sa kojom je postigao tri gola, no Chapron je pokazao ko je šef na terenu i odbio njegov zahtjev i to pred kamerama. 

Prema Eurosportu, njihova konverzacija je izgledala ovako:

Ibrahimović: Sudija – lopta!
Chapron: Čekaj, čekaj, ja odlučujem.
Ibrahimović: Šta da čekam?
Chapron: Ja ću odlučiti na svoj način.
Ibrahimović: Želiš biti gazda sada? OK, dobro. Ti si gazda. To je dobro za kamere.
Chapron: Ja ću odlučiti kasnije. 

Zlatan je na kraju dobio loptu sa ove utakmice što je potvrdio putem društvenih mreža uz zanimljiv opis ”za one koji su se pitali gdje je lopta sa utakmice”. —

Mnogi su se pitali zašto je Chapron reagovao na način na koji je reagovao, a objašnjenje je stiglo 2018. godine kada je sudija govorio za BBC.

– Došao je do mene, pucketao prstima i rekao ”Lopta”. Imam četiri kćerke i kada god smo zajedno, kada traže nešto, ukoliko nema riječi ”molim te” na kraju rečenice, od mene nema nikakve reakcije. Tako je isto i sa Zlatanom. To je stvar odgoja. Izrazio je nepoštovanje prema meni. Nešto je trulo u društvu kada smo zaboravili da govorimo jednostavne stvari poput ”molim te” i ”hvala”. Dotad niko nije rekao ”ne” Zlatanu, ja sam bio vjerovatno jedini, rekao je Chapron koji je nastavio kritikovati aktuelnog napadača Milana.

– Nervira ljude oko sebe, ne samo sudije nego i saigrače. Uvijek ih krivi za sve moguće stvari i pokušava da napravi problem sa protivnicima. Lud je. Mislim da je fantastičan igrač, ali na terenu je neko drugi i to je jako teško suditi. Nadam se za njegovo dobro da je neka vrsta glumca jer govori mnogo ludih stvari, nadam se da ne misli sve što govori. —

— —

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima