Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Uskoro počinje Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu

JU “Sportska dvorana” Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica po drugi put organizuje Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, a cilj ovog projekta je u zimskom periodu ponuditi kvalitetan sportsko-rekreativni program.


Danas je u Bosanskoj sobi NU, održan finalni sastanak Organizacionog odbora Turnira MZ i predstavnika ekipa, na kojem je utvrđeno da li dokumentacija prijavljenih igrača odgovara propozicijama ovog takmičenja, a nakon toga i izvlačenje grupa i pravljanje rasporeda.

uskoro počinje turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu
Uskoro počinje Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu


O detaljima ovog takmičenja, koje će početi 3. januara 2024. godine, ranije je govorio član Organizacionog odbora i direktor JU “Sportska dvorana” Konjic, Adnan Elezović.
“Na ovom turniru učestvuju punoljetni igrači, ali je svakoj ekipi omogućeno da ima po dva igrača od najmanje 16 godina, uz saglasnot roditelja i ljekarsko uvjerenje. Četiri ekipe koje su bile u završnici prošlogodišnjeg turnira, sada će biti nosioci grupa. Svi će imati ravnopravne šanse da pobjede i promovišu svoju mjesnu zajednicu, fer-plej i sport. Neka najbolji pobjedi.” kazao je Elezović.


A najbolja prošle godine bila je ekipa iz MZ “Neretvica”, za radiokonjic. ba govorio je predstavnik Sehmin Hakalović.


“Prošle godine smo zasluženo osvojili prvo mjesto. Već smo osjetili kako je to i ove godine ćemo se boriti do kraja, idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti. Ekipa je uglavnom ista, imamo par novih igrača ali to su sve naši momci porijekom iz MZ “Neretvica”.


Dok je ekipa iz Neretvice već zaigrala i osjetila pobjedu, ekipa iz MZ Jasenik će na ovom turniru zaigrati prvi put, kazao predstavnik ekipe MZ “Jasenik” Amar Perva.


Nakon prošlogodišnjeg turnira i atmosfere koja je vladala u dvorani došli smo na ideju da ekipa MZ Jasnik ima svoju ekipu. Želimo pokazati da smo kao MZ “živi” i podržati ovaj projekat koji je izuzetno značajan za naš grad.”


Nagrada za prvoplasiranu ekipu iznosi 100.000,00 KM koja će u skladu sa propozicijama turnira, biti uložena u infrastrukturu MZ pobjedničke ekipe na prijedlog MZ i saglasnost Grada Konjica, kao generalnog pokrovitelja.

radiokonjic.ba

28.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima