Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Novogodišnje paketiće dobilo stotinu mališana

Eldina Kašić i Naim Mustafić, organizatori novogodišnje akcije “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”, podijeli su danas u saradnji s Centrom za socijalni rad Konjic, paketiće djeci iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

novogodišnje paketiće dobilo stotinu mališana
Novogodišnje paketiće dobilo stotinu mališana

“Osjećamo se prezadovoljno. Prethodne tri godine smo nosili paketiće na adresu, no, ove godine smo odlučili to podići na jedan veći nivo, pa smo danas organizirali podjelu u sali Gradskog vijeća Konjic. Hvala svima koji su nam izašli u susret, dobrim ljudima, jer da nije njih, ne bi bilo ni ovih paketića”-kazala je Eldina.

Tokom akcije prikupljeno je dovoljno slatkiša, igračaka i školslog pribora da se upakuje nešto više od stotinu paketića, kazao je Naim, a akciju su podržali mnogobrojni građani Konjica.

“Ovo je četvrta godina kako organizujemo akciju. Danas smo podijelili 84 paketića prema spisku Centra za socijalni rad iz nekoliko kategorija. Na ovaj način smo željeli obradovati djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti da im to priušte”-rekao je Naim.

novogodišnje paketiće dobilo stotinu mališana
Novogodišnje paketiće dobilo stotinu mališana

Roditelji su pohvalili akciju i podjelu paketića, što je, kako su nam kazali, posebno obradovalo njihovu djecu. Organizatorima akcije zahvalila se Nadira Đapo, direktorica Centra za socijalni rad Konjic.

“Mi imamo preko stotinu mališana koji će biti obradovani paketićima. Hvala Eldini i Naimu, kao i svim ljudima dobre volje koji su dali svoj doprinos ovoj akciji”-izjavila je Đapo.

radiokonjic.ba

28.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima