16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Uz podršku Grada Konjica proširen kapacitet Obdaništa “Zulejha Begeta”

Dječije obdanište “Zulejha Begeta” je uz podršku Grada Konjica proširilo kapacitet, odnosno stvorilo uslove za formiranje nove odgojne grupe što je omogućilo da se skrate liste čekanja i tako olakša roditeljima koji imaju potrebu za uslugama obdaništa.

Tim povodom, gradonačelnik Osman Ćatić danas je posjetio ovo obdanište te za radiokonjic.ba poručio:
“Grad Konjic nastoji biti podrška svima koji aktivno rade i koji se trude da poboljšaju uslove u svojim ustanovama u korist onih kojima su potrebne. Glavni problem je bila lista čekanja, direktorica JU “Zulejha Begeta” je zajedno sa našim zaposlenicima i predstavnicima Gradske uprave obavila razgovor tokom kojeg smo uvidjeli kako i na koji način mi možemo pomoći da se taj problem riješi. Na jednoj od sjednica Savjeta gradonačelnika donesena je odluka da se podrži ovaj projekat, čestitamo direktorici i zaposlenicima JU “Zulejha Begeta” na kvalitetnom radu. “


Lejla Čolaković, direktorica dječijeg obdaništa “Zulejha Begeta”, zahvalila je Gradu Konjicu na pruženoj podršci.


“Ovaj trenutak predstavlja značajan korak u razvoju našeg vrtića, ali i pružanju boljih usluga našoj lokalnoj zajednici. Zahvaljujući nesebičnom doprinosu Grada Konjica i našem gradonačelniku stvorili smo uslove za proširenje kapaciteta vrtića, odnosno otvaranje nove odgojne grupe, koja broji 22 djece uzrasta od 5 do 6 godina. Oprema koju smo dobili uključuje didaktičke igračke, stolove, stolice i ostalu opremu koja igra ključnu ulogu u osiguravanju kvaliteta naših usluga. Radujemo se budućim prilikama za saradnju i zajedničkom radu na poboljšanju uslova predškolskog odgoja u našem gradu.”


Obdanište “Zulejha Begeta” sada ima četiri odgojne grupe i 97 djece, a današnja posjeta je završena zajedničkim doručkom gradonačelnika sa konjičkim mališanima.

radiokonjic.ba

26.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima