back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Velika akcija FUP-a u Hercegovini: Uhićene dvije osobe, evo što je sve zaplijenjeno

Navedena lica sumnjiče se da su drogu proizvodila i neovlašćeno stavljala u promet na određeno vrijeme u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka, lišili su slobode lica inicijala DL (1981.) iz Jablanice i SK (1990) iz Zenice, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U okviru navedenih aktivnosti, a prema Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretnih i nepokretnih stvari, pri čemu je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem dovode u vezu sa opojne droge kanabis i amfetamin, određeni novčani iznos u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica sumnjiče se da su drogu proizvodila i neovlašćeno stavljala u promet na određeno vrijeme u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata nadležnom tužilaštvu.

Pomoć Federalnoj upravi policije tokom provođenja akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska stanica Čitluk – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Po prvi put na Posušje.info pojavila se objava Velika FUP akcija u Hercegovini: Uhapšene dvije osobe, evo šta je zaplijenjeno.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima