4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Velika akcija FUP-a u Hercegovini: Uhićene dvije osobe, evo što je sve zaplijenjeno

Navedena lica sumnjiče se da su drogu proizvodila i neovlašćeno stavljala u promet na određeno vrijeme u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka, lišili su slobode lica inicijala DL (1981.) iz Jablanice i SK (1990) iz Zenice, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U okviru navedenih aktivnosti, a prema Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretnih i nepokretnih stvari, pri čemu je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem dovode u vezu sa opojne droge kanabis i amfetamin, određeni novčani iznos u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica sumnjiče se da su drogu proizvodila i neovlašćeno stavljala u promet na određeno vrijeme u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata nadležnom tužilaštvu.

Pomoć Federalnoj upravi policije tokom provođenja akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska stanica Čitluk – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Po prvi put na Posušje.info pojavila se objava Velika FUP akcija u Hercegovini: Uhapšene dvije osobe, evo šta je zaplijenjeno.

www.posusje.info

Možda vas zanima