-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Zabrinjavajuće riječi Jakirovića o Jukiću: U ozbiljnoj je životnoj situaciji, zapitaš se na šta se život svede i ima li smisla nervirati se oko sporta

Plemićev trener Sergej Jakirović najavio je ovaj meč na današnjoj konferenciji za novinare, a u jednom trenutku se osvrnuo i na izostanak Ivana Jukića.

Jukić nije bio u timu prethodne dvije utakmice protiv Leotara i Sloge zbog ličnih problema, a Jakirović je istakao da je to ozbiljna životna situacija zbog koje ga je oslobodio treninga.

– Pustio sam ga, on ne trenira, to su životne situacije, nije bitno šta radimo. Uz njega smo maksimalno, podrška je maksimalna. Svaki dan se sa njim čuje neko od igrača da vidi kakva je situacija. Za sada je stabilno, vjerujemo da će sve biti u redu, optimisti smo. To je životna situacija koja je veoma ozbiljna i vidite na šta se život svodi. Ono što nas čini nervoznim u sportu, ponekad se zapitate ima li smisla. Svi smo uz Ivana, želimo da se situacija pozitivno riješi i da nam se što prije vrati – rekao je Jakirović i dodao:

– Nema pritiska, naravno da se radujete utakmici kada će ona doći. Ovo su profesionalci, uživaju u fudbalu, svi žele da igraju i osvoje tri boda. Sada pričamo o Ivanovoj situaciji i sada imamo fudbal, ovo nas je sve ujedinilo, identifikovali smo se, vidimo još veće jedinstvo, učinićemo sve da osvojimo tri boda, igramo kod kuće, imamo dovoljno motiva da pobijediti sutra – zaključio je trener Zrinjskog.

Ne zna se tačno o čemu se radi i o kakvom se problemu radi, ali riječi selektora aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine svakako zabrinjavaju.

Uredništvo portala Sport1.ba se nada da će sve biti u redu i da ćemo Jukića što prije vidjeti na fudbalskim terenima.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima