Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Završeni radovi na odvodnji oborinskih voda u naselju Repovica

Vrijednost radova iznosila je 6.980 KM sa PDV-om

Proteklih dana u naselju Repovica izvodili su se radovi na odvodnji oborinskih voda. Radnici firme za proizvodnju betonskih proizvoda, trgovinu i usluge PBP d.o.o. Konjic, postavljanjem linijske metalne kontrukcije, danas su zvanično završili radove. Vrijednost radova iznosila je 6.980 KM sa PDV-om, a šta je to sve urađeno za radiokonjic.ba pojasnio je poslovođa u pomenutoj firmi Đemo Pervan.

“Poslovi koje smo danas završili nisu bili zahtjevni. Na dijelu Repovice, iznad podvožnjaka, prosjekli smo betonski put te ugradili linijsku rešetku 4m dužine, kako bi vodu koja ide sa vrha naselja Repovica, sproveli u postojeći propust ispod željezničke pruge. Osim toga, u blizini mjesta gdje se ugradila metalna rešetka, urađeno je 50m ivičnjaka kako bi se zaštitile kosine postojećeg puta. Prošle sedmice radilo smo četvrtak i petak, a danas su definitivno radovi i završeni” izjavio je Pervan.

U vrijeme izvođenja radova, saobraćaj je bio obustavljen, što, kako je pojasnio Pervan, mještanima naselja Repovica nije predstavljalo problem jer su i oni učestvovali i pomagali tokom radova.

završeni radovi na odvodnji oborinskih voda u naselju repovica
Završeni radovi na odvodnji oborinskih voda u naselju Repovica

“U vrijeme izvođenja radova, mještani su bili podrška radncima, posebno mještani donjeg dijela naselja Repovica kojih se najviše i tiče ovaj problem oborniskih voda sa kojim su se suočavali” poručio je.

Osim radovima u naselju Repovica, radnici firme “PBP” Konjic ovih dana angažovani su i na pripremi za zimsko održavanje puteva, za koje je ova firma zadužena na području Konjica, kazao je za radiokonjic.ba poslovođa Đemo Pervan, a sve u cilju kako bi im kada krenu snježne padavine, čišćenje bilo olakšano.

“S obzirom da još uvijek nema snježnih padavina, naši radnici ovih dana angažovani su na čišćenju kanala, propusta, rigola na putnim pravcima Konjic-Buturović Polje, Ostrožac-Buturović Polje- Ljeskovik. To će nam itekako olakšati radove odnosno čišćenje puteva kada padne snijeg” pojasnio je.

A snijeg se prema najavama meteorologa još uvijek ne očekuje u nizinama, ali u svakom slučaju, bitno je očistiti i pripremiti put za zimske, snježne dane.

jasmina@radiokonjic.ba

11.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima