back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

“Zimski grad” Konjic: Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović održali koncert

Večeras je, nakon pauze za novogodišnje praznike, nastavljen program manifestacije „Zimski grad“. Na trgu pored Gradske uprave koncert je održao Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović. Uvertira u večerasnji koncert bili su nastupi Elmina Sultanića i Alije Korića,  a umijeće sviranja gitare i harmonike pokazali su Ahmed Memić, učenik 3.razreda Muzičke škole „Rezonanca“ i Edis Pripo, polaznik Škole harmonike koju vodi Adnan Lapo, uz čiju su pratnju večeras nastupali konjički muzičari.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Konjička publika uživala u nastupu konjičkih muzičara

Anida, Samir i Hamza izveli su raznolik repertoar, počevši od pjesama Dine Merlina, Tome Zdravkovića, Magazina, Marinka Rokvića, Ace Pejovića i drugih, a svojim nastupima su uspjeli rasplesati konjičku publiku, koja je pojedine dijelove pjesama pjevala zajedno s njima. Samir Alebić, uživao je, kaže, nastupajući večeras pred domaćom publikom.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Samir Alebić

„Drago mi je što je Konjic oživio uz ovaj „Zimski grad“. Hvala gradonačelniku i Gradu Konjicu kao generalnom pokrovitelju i svima koji su došli večeras da podrže projekat i da zajedno uživamo u divnim notama“-kazao je Samir. Slične utiske imao je i Hamza Sokolović.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Hamza Sokolović

„Bilo je sjajno. Pozitivno sam iznenađen brojem ljudi, a i vrijeme nas je poslužilo. Dugo nisam uživao ovako u svome gradu. Publika je bila raspoložena, vesela, bilo je svih generacija, a i mi smo se potrudili da za svakoga izvedemo po nešto“-izjavio je Hamza.

Posjetioci su večeras, osim u dobroj svirci, uživali i u slasticama i toplim napicima koje su pripremile članice Udruženja žena „Nera“ Konjic.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Članice Udruženja žena “Nera” Konjic

„Ovo je divna manifestacija i ovo je bilo potrebno Konjicu. Mi smo večeras ponudili kolače, palačinke, vafle, kafu, čaj, džemove…“ -kazala je Amra Gakić, članica udruženja.

Konjičane i sutra, u okviru manifestacije „Zimski grad“ očekuje novi muzički ugođaj. U 19 sati će nastupiti Konjički tamburaši, koji će, ne sumnjamo, napraviti sjajnu atmosferu za sve posjetioce.

radiokonjic.ba

03.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]