Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

“Zimski grad Konjic”: Večeras nastupili učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” i dječiji hor

Večeras su u okviru manifestacije „Zimski grad“ nastupili učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic i istoimeni dječiji hor, koji su izveli program „La musica di note“.

Učenici s odsjeka violina i gitara su izveli nekoliko kompozicija, dok je dječiji hor izvođenjem veselih pjesmica, upotpunio cjelokupnu atmosferu.

Predstavili su se i polaznici pop-rock sekcije, a sve večerašnje nastupe, publika je ispratila aplauzom.

„Ovo je naš sedmi koncert u mjesecu decembru. Imali smo nekoliko internih, dva novogodišnja i ovaj večeras ovdje, tako da nam je drago da mi zatvaramo prvi dio ovog dijela manifestacije „Zimski grad“. Poželjeli smo sugrađanima sretnu i uspješnu Novu 2024.godinu i nadamo se da ćemo se družiti na još puno ovakvih lijepih događaja“-kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic.

„Zimski grad“ se nastavlja u srijedu, 3.januara 2024.godine, kada će, s početkom u 19 sati, nastupiti Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović.

Večer poslije, 4.januara u 19 sati, Konjičane očekuje još jedan koncert pod nazivom „Sevdah&Tamburaši“, a nastupit će Konjički tamburaši i Alma Subašić.

U petak, 5.januara u 18:30, predstavit će se vrtić „Happy kids“ s programom „Snjegoviću“, dok će 6.januara, u isto vrijeme, Amatersko pozorište „Neretva“ Konjic održati „Zimsku bajku“.

radiokonjic.ba

29.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima