13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

ŽKK Konjic sutra igra prvu utakmicu play-offa za plasman u Premijer ligu BiH

Ženski košarkaški klub Konjic sutra igra prvu utakmicu play-offa A1 lige FBiH za plasman u Premijer ligu BiH. Konjičke košarkašice su u regularnom dijelu A1 Lige FBiH ostvarile 11 pobjeda i 1 poraz. Sutra (25.03.2023.) u Konjicu dočekuju ekipu “StarTz” iz Tuzle, a utakmica se igra s početkom u 19:30h.

“U ovu priču smo ušli bez opterećenja, da nam košarkašice igraju utakmice i da ne bi radili samo treninge. Svaki vikend smo igrali po jednu utakmicu. Najmlađa smo ekipa u prvenstvu” – kazao je Neven Pejković, trener ŽKK Konjic.

žkk konjic sutra igra prvu utakmicu play-offa za plasman u premijer ligu bih
Foto: Neven Pejković

A da je obaveza trenera velika potvrđuje Pejković, istaknuvši  dobru saradnju svih trenera:

“Osim mene, tu je i Edin Ravnjak, za kojeg mogu reći da je alfa i omega našeg kluba, moj mentor i mentor kolege Almira Prohića koji vodi pionirsku selekciju. Kolega Ravnjak je zadužen za školu košarke i menadžerski dio kluba. Ja sam preuzeo juniorsku i seniorsku selekciju. Radimo, trudimo se, skladan smo tim i rezultat je vidljiv. Možemo se pohvaliti da iz jednog malog kluba imamo članice Reprezentacije BiH”

Predstoji odigravanje play-offa, a ŽKK Konjic igra protiv ekipe “StarTz”  iz Tuzle.

“Utakmica se igra na dvije pobjede, u slučaju da pobijedimo u Konjicu, a izgubimo u Tuzli, treća utakmica će se igrati opet u Konjicu. Pobjednik ove lige će izboriti plasman u Premijer ligu. Mogu samo reći da će moje košarkašice dati sve od sebe” – istaknuo je Pejković.

radiokonjic.ba

24.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima