13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic, jer na tom mjestu sigurno ne može biti neko ko je ovako negativno predstavljen

Na redakcijski mail Radio Konjica stiglo je saopštenje za javnost direktora kompanije Eurosjaj d.o.o Jasmina Badžaka u kojem je, između ostalog, naveo da se povlači sa mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Potaknut nedavnim događajima koji su stvorili toksičnu atmosferu u javnom prostoru i mene doveli u kontekst izuzetno negativne ličnosti, osjećam moralnu dužnost obratiti se na ovaj način svim svojim prijateljima, poslovnim partnerima i sugrađanima.

I ranije sam trpio ogromni medijski linč, kako lično, tako i kao direktor i vlasnik kompanije Eurosjaj d.o.o. Konjic koja uspješno posluje više od 20 godina i zapošljava više od 400 radnika. Nisam se oglašavao jer nisam želio dodatno davati na značaju neobjektivnom i neutemeljenom govoru koji se može nazvati, sada slobodno mogu reći, govorom mržnje. Radije sam birao biti društveno odgovoran, pomagati svoju lokalnu zajednicu, širiti pozitivne priče o svome Konjicu i pokazati da se i ovdje može opstati i biti uspješan. Sav svoj rad kroz poduzetničke vode usmjerio sam na razvoj svoje kompanije ali i svoje lokalne zajednice. Nikada nisam javno govorio o malim i velikim projektima koje sam podupirao jer bi onda sve to izgubilo svoj smisao, tako da to neću uraditi ni sada. Neka djela govore o ljudima.

Svjestan sam da će i ovo moje oglašavanje vjerovatno biti pogrešno protumačeno, ali mi moja savjest nalaže da se ovaj put moram oglasiti.

Kompletna situacija natjerala me da preispitam svoje dosadašnje ponašanje u privrednom životu našeg grada ali i šire zajednice, te sam tako došao do zaključka da moje mjesto više nije poželjno u raznim projektima koje sam rado podupirao ili vodio.

Shodno tome, danas objavljujem da se povlačim sa mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic jer na tom mjestu sigurno ne može biti neko ko je ovako negativno predstavljen.

Povlačim se i iz svih oblika pružanja pomoći, donacija i drugih vrsta projekata koje sam podržavao u svojoj lokalnoj zajednici i šire, kako u ličnom svojstvu, tako i kroz Eurosjaj d.o.o. Konjic. Sva moja buduća aktivnost biće usmjerena samo na moju kompaniju i zadovoljstvo njenih radnika. Povlačim se iz svih kulturnih i sportskih projekata u kojima sam aktivno učestvovao cijelim svojim srcem, jer sam želio da Konjic bude dio pozitivne priče.

Sagledavši kompletnu situaciju, ogromnu bol koju je pretrpila moja porodica, linč kojem su izloženi radnici moje kompanije, nepravdu koja mi je nanesena bez bilo kakvog uporišta i dokaza, ne preostaje mi ništa drugo i smatram ovo jedinim logičnim slijedom.

Potpuno ću se povući iz svih vidova javnog života, a sva moja buduća aktivnost biće potpuno posvećena mojoj porodici i kompaniji, koji su mi bili i jedina iskrena podrska.

Nadam se da će biti vremena i prilike da se zahvalim svima koji su na bilo koji način stajali uz mene.

S postovanjem,

Jasmin Badžak

radiokonjic.ba

24.03.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima