back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

PREMIJER LIGA BIH: Zeljo dočekuje Posušje, derbi na Pecari

Danas se igraju prva tri meča 19. kola Fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najveću pažnju privlači duel na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Posušje.

Posljednje kolo jesenjeg dijela Premijer lige BiH otvorit će fudbaleri Veleža i Sloge duelom koji se igra od 13 sati, a obje ekipe žele osvojiti bodove kako bi što mirnije otišle na pauzu i pripremiti se za izazove koji ih očekuju u drugoj polovini sezone.

Velež je u prošlom kolu izgubio veliku prednost protiv Širokog Brijega i iako je vodio 3:0 i 4:1, na kraju je osvojio “samo” bod, dok je Sloga nakon preokreta na svom terenu pobijedila Igman rezultatom 3:2 i tako pobjegao iz zone ispadanja.

Velež je trenutno šesti na tabeli sa 23 boda, odnosno pet pobjeda, osam remija i samo četiri poraza, dok je Sloga na devetoj poziciji sa 20 bodova, tri više od Igmana koji je u zoni ispadanja. Utakmica u Gabeli igra se u 13 sati, a meč će prenositi Arena sport.

Raspored 19. kola

U 17:00 sati na stadionu Pecara Široki Brijeg dočekuje ekipu Tuzla Cityja, također uz direktan prijenos na kanalima Arena Sport, a Plavo-bijeli će pokušati novom pobjedom zaključiti fantastično prvo poluvrijeme, koju su odigrali iznad svih očekivanja.

S druge strane, Tuzla City je trenutno tek na osmoj poziciji i osvojili su tek 21 bod, što se nije moglo ni predvidjeti nakon evropskih mečeva i početka sezone, tako da bi dobar meč danas i eventualna pobjeda mogli donijeti neku vrstu mira im pred prolećnu sezonu.

U isto vrijeme, tačnije od 17 sati, Željezničar dočekuje Posušje na svojoj Grbavici, a u toj utakmici najvatreniji navijači Plavih, popularni Manijaci, slave 35. rođendan grupe, a atmosfera na Grbavici je očekivana da bude odlično, uprkos predviđenoj kiši.

Što se tiče “zelenog terena”, Plavi će pokušati da dođu do pobede koja bi ih učvrstila na četvrtom mestu, dok Posušje sa 22 boda danas nema neki preterani imperativ dobrog rezultata, ali posle sedam osvojenih bodova u poslednja tri utakmicama, nema sumnje da potpuno rasterećeni dolaze na Grbavicu i da će imati svoju računicu.

Susret sa Grbavicom moći ćete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba, a direktan prijenos je na MOJ TV kanalima.

Raspored, satnica i TV prenos:

Velež – Sloga (13:00, Arena Sport)

Široki Brijeg – Tuzla City (17:00, Arena Sport)

Željezničar – Posušje (17:00 sati, MOJA TV)

The post PREMIJER LIGA BIH: Željo dočekuje Posušje, derbi na Pecari pojavio se prvo na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima