back to top
2.5 C
Konjic
23 Aprila, 2024

NEPRAVOSNAŽNA PRESUDA Optužena na 20 godina zatvora zbog ubojstva vlastite sestre na okrutan način

Prema optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ), Županijski sud u Tuzli donio je i objavio prvostepenu i nepravomoćnu presudu Jasni M. (53) iz Tuzle za krivično djelo ubistvo počinjeno u svirepom način i osudio je na 20 godina zatvora.

Tužilaštvo TŽ podsjeća,Jasna M. je optužena da je u julu 2021. godine došla u kuću u kojoj živi njena sestra u Dobrnji, predgrađu Tuzle, jer ju je sestra prethodno nazvala i prijavila da je žena jako uznemirena i da se ne osjeća dobro.

Nakon što je ukućanima rekla da je tu i da će je spasiti, da nema potrebe za hitnom pomoći i da izađu iz kuće, sela je sestri na stomak, rukama zatvorila usta i pritisnula vrat. Tako je žrtva zadobila gušenje zbog zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kiseonika u mozak, što je izazvalo njenu smrt.

Županijski sud u Tuzli, na prijedlog postupajućeg tužioca, optuženima je produžio mjere pritvora za devet mjeseci, saopšteno je iz Ureda za informiranje Tužilaštva TŽ.

NEPRAVILNA PRESUDA Optužena na 20 godina zatvora zbog ubojstva vlastite sestre na svirep način pojavila se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima