Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Bukureštu je poražena od Rumunije rezultatom 4:1 u okviru 6. kola UEFA-ine B Lige nacija, ali utakmica za našu reprezentaciju nije imala nikakav rezultatski značaj, jer je već ranije osigurano prvo mjesto u grupi, dok je Rumunija uprkos trijumfu ispala u niži rang takmičenja.

BiH je pobjedom protiv Crne Gore u prošlom kolu (1:0)  osigurala prvo mjesto grupe “tri” i plasman u A diviziju.

Dva puta je za za Rumune pogađao Georg Puškaš (73. i 86. minuta), a po jedan gol su potigli Denis Man (38. minuta) i Andrei Raciu (79. minuta). Jedini pogodak za naš tim postigao Edin Džeko u 77. minuti.

bih, uprkos porazu, osigurala plasman u a diviziju
Edin Džeko, foto reprezentacija.ba
bih, uprkos porazu, osigurala plasman u a diviziju
BiH, uprkos porazu, osigurala plasman u A diviziju

U utakmici protiv Rumunije selektor Ivaylo Petev napravio je devet promjena, u odnosu na susret sa Crnom Gorom i pružio je šansu fudbalerima koji su do sada imali manju minutažu.

Kapiten našeg tima je bio Konjičanin Smail Prevljak, koji je u prvom meču protiv Rumuna, odigranom 7. juna u Zenici, svojim golom donio pobjedu našem timu (1:0).

bih, uprkos porazu, osigurala plasman u a diviziju
Smail Prevljak, foto BHRT

Utakmicu je obilježio i incident na samom početku susreta, koja je bila prekinuta, jer su domaći navijači napali oko 200 BH Fanaticosa. Nakon intervencije policije susret je nastavljen.

radiokonjic.ba

Foto FS BiH, reprezentacija.ba, BHRT

27.09.2022.