back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Crveni križ Konjic obilježio Međunarodni dan volontera; Ranya Landžo “Volonter godine” u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi

Međunarodni dan volontera se ove godine obilježava pod sloganom “Budi čovjek. Vjeruj u moć ljubaznosti”.

Crveni križ BiH bilježi 110 godina postojanja, a Crveni križ FBiH 25 godina djelovanja. Sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović, organizovala je druženje za volontere Crvenog križa Konjic,kako bi na taj način obilježili značaj ovog datuma.

Čestitajući svim volonterima njihov dan, za Radio Konjic je kazala da je i sama volonterka više od dvadeset godina a najdraži dio posla joj je rad sa volonterima i dobrovoljnim darivaocima krvi. “Volontiranje je bitno jer time pomažete i drugima  a i sebi. Tu su naši mladi, stalni volonteri a kada je potrebno uključe se i stariji volonteri. Kroz svaku akciju Crvenog križa Konjic uključeni su volonteri, bez kojih ne bi bilo moguće ništa uraditi. Mi smo ove godine organizovali edukaciju o Crvenom križu u osnovnim školama, i već nam se nakon toga javljaju mladi ljudi koji žele da postanu dio nas. Oni koji su sada završni razredi srednjih škola, odlaze dalje da se školuju a nama se priključuju novi mladi volonteri i tako obično funkcioniše svake godine” dodala je sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.

crveni križ konjic obilježio međunarodni dan volontera; ranya landžo "volonter godine" u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi
Šaha Kurtović- sekretarka Crvenog križa Konjic

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Crveni križ FBiH dodijelio je 24. priznanja “Volonter godine” u devet kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednostima, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru.

Volonterka Crvenog križa Konjic Ranya Landžo dobila je priznanje volontera godine u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi. Za Radio Konjic je kazala: 

Izjava Ranye Landžo

Ranya je volonterka  Crvenog križa Konjic oko četiri godine a istovremeno je predsjednica Konferencije mladih. Kroz ove godine volonterizma naučila je mnogo toga, a kako je naglasila za Radio Konjic, volontiranje je ispunjava. “ Volonter u Crvenom križu Konjic je najveći kapital i bez nas volontera ne bi se mogle obavljati mnoge aktivnosti. Biti volonter je velika zahvalnost i mislim da naše malo vremena nekome može mnogo značiti” pojasnila je volonterka Ranya.

crveni križ konjic obilježio međunarodni dan volontera; ranya landžo "volonter godine" u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi
Ranya Landžo

Čestitajući Međunarodni dan volontera svojim kolegama i kolegicama iz Crvenog križa Konjic, te svim ostalim volonterima, uputila je poziv mladim ljudima da ukoliko imaju volje i želje za volonterskim radom, da se pridruže ostaloj ekipi Crvenog križa Konjic.

Na današnjem druženju volontera Crvenog križa Konjic, osim sekretarke i Ranye prisustvovale su i Iman Makan, Ćatić Sarah, Landžo Emina i Maida Biber koje su također ovim putem čestitale Međunarodni dan volontera svim volonterima širom svijeta.

radiokonjic.ba

05.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima