back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Grad Konjic: Mogućnosti za pokretanje fabrike za proizvodnju peleta na području Konjica

Grad Konjic, kao jedna od lokalnih zajednica, koja želi svoje djelovanje temeljiti na principima zelenih gradova, nakon što je preduzeće Šumarstvo “Prenj” Konjic, prema zaključku Gradskog vijeća izradilo Studiju opravdanosti izgradnje peletare na području Konjica, organizovao je sastanak, kako bi se došlo do potrebnih informacija koje mogu doprinijeti kvalitetnoj pripremi eventualnog pokretanja fabrike za proizvodnju peleta.

Tokom sastanka kojem su prisustvovali gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, Radna grupa koju čine Esad Omerović, Jasmin Hodžić, Mirna Habibija-Sultanić, Husein Hodžić, Fedža Voloder, Sadik Lepara, Sead Ribić i Šerif Ćorić, koja je zadužena za ove aktivnosti, i predstavnik fime Eko Line Kovan Said Karalić, prezentirane su dobre prakse iz drugih sredina i predstavljena mogućnost instalacije postrojenja, uzimajući u obzir potencijale šumskog bogatstva Konjica.

grad konjic: mogućnosti za pokretanje fabrike za proizvodnju peleta na području konjica

Ovom prilikom analizirana je ekonomska isplativost takvog postrojenja u Konjicu u svrhu provođenje mjera zaštite okoliša na području Konjica i iskorištenje obnovljivih izvora energije.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

18.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima