back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Dan šehida, drugi dan Ramazanskog bajrama

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice BiH drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. To je dan sjećanja na sve one koji su svoje živote dali braneći svoju porodicu, čast, domovinu i vjeru. Na Dan šehida se obiđu šehidska mezarja, posjete šehidske porodice, prouči hatma za sve šehide i podsjeti se na njihovu uzvišenu žrtvu.

Danas će tim povodom Medžlis Islamske zajednice Konjic organizovati obilazak mezarja i spomen obilježja. Obilazak počinje sa centralnog spomen obilježja sa Trga državnosti Alija Izetbegović u 10 sati, nastavlja se obilaskom ostalih spomen obilježja u gradu, a Jasin će se proučiti u 10:30 sati na šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije.

Istim povodom, ali i povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije RBiH, danas će biti otvorena dva spomen obilježja, u Goranima i u Idbru, dok će treće spomen obilježje, u Čelebićima, biti otvoreno u ponedjeljak, 15. aprila.

dan šehida, drugi dan ramazanskog bajrama

radiokonjic.ba

11.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima