back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Vlada HNK: Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje plaćenog poreza na promet nekretnina

Kabinet premijerke Hercegovačko-neretvanskog kantona objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje plaćenog poreza na promet nekretnina ili naknade za pogodnost građevinskog zemljišta (rente) i naknade troškova uređenja građevinskog zemljišta kod kupovine/građenja prve stambene nekretnine za mlade porodice na području HNK-a iz sredstava Budžeta HNK-a za 2024. godinu s pozicije Kabineta predsjednice Vlade HNK-a.

Javni poziv ostaje otvorenim do utroška sredstava odobrenih za tu namjenu u Budžetu HNK-a za 2024. godinu, a najkasnije do 31. decembra 2024. godine.

Novčana sredstva za refundiranje plaćenog poreza ili rente odobravat će se prema redoslijedu zaprimljenih zahtjeva, a do utroška sredstava planiranih Budžetom HNK-a za 2024. godinu.

Javni poziv, Odluku i prijavni obrazac možete pogledati i preuzeti sa Internet stranice Vlade HNK-a, sa Facebook stranice Vlade ili na Protokolu Kabineta predsjednice Vlade u periodu od 9 do 14 sati .

PDF icon javni_poziv.pdf, PDF icon odluka_o_refundiranju_poreza_na_promet_nekretnine_ili_rente_i_naknade.pdf, File prijavni_obrazac.docx

radiokonjic.ba/Vlada HNK

11.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima