back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Danas se završava Premijer liga BiH za ovu godinu, derbi zatvara takmičenje

Danas se igraju tri utakmice Premijer lige BiH i nakon toga bosanskohercegovački fudbal odlazi na dugu zimsku pauzu.

Od 13 sati igraju se dvije utakmice, Sarajevo igra protiv Leotara u Trebinju, dok Sloboda na svom terenu čeka Igman. Sarajevo je imalo dovoljno vremena da se pripremi za gostovanje u Trebinju jer je sarajevski derbi planiran za 18. kolo odgođen, pa su Emir Obuća i Vučina Šćepanović imali dovoljno vremena da pripreme ekipu za posljednje kolo i pouče iz poraza u Tuzli u posljednjem igra. Leotar igra prilično dobro od dolaska Marka Maksimovića na klupu Trebinje i na proljeće imaju veliku borbu za opstanak, kako god se ovaj meč danas završio. Ali s obzirom da su ih mnogi požalili na početku, sada izgleda prilično dobro. Utakmica se igra od 13h uz direktan prenos na Mojoj TV.

Istovremeno, u Banovićima se igra derbi Slobode i Igmana. Duel dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli odlučuje ko će na zimsku pauzu otići sa neslavnim epitetom lampiona. Iza oba tima je teška polusezona, a to se posebno može reći za Slobodu koja se dosta muči. Pobjeda protiv Sarajeva prije dva kola dala im je samopouzdanje, ali su već u narednom kolu poraženi u Posušju rezultatom 2:0. Sigurno je da i danas imamo veliku borbu i neizvjestan meč do kraja. Utakmicu možete pratiti na TV Arena sport.

Na kraju polusezone nas čeka derbi između Zrinjskog i Borca. Plemići su zasjeli na vrh tabele i sa dvije utakmice manje trenutno imaju bodove kao i drugoplasirani Široki Brijeg, a tri boda više od Borca, uz utakmicu manje. Sergej Jakirović je najavio da je teren bio loš zbog obilnih kiša prethodnih dana u Mostaru, što bi moglo pokvariti derbi. Tako je bilo i u prvom dijelu sezone kada je Borac uspio savladati Plemiće u Novom Gradu. Zbog toga Mostarci imaju motiv da im uzvrate. Utakmica se igra od 15 sati uz direktan prenos na Arena Sport TV.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima