back to top
16.5 C
Konjic
19 Maja, 2024

Dobitnik ovogodišnje „Majske ruže“ je bračni par Macić, Amela i Miralem

Radio Konjic je ove godine, u saradnji sa firmom „Rukotvorine“ 16.put organizovao ekološku akciju „Majska ruža“, u kojoj se bira najuređeniji balkon i okućnica. 

Ove godine priznanje „Majska ruža“ dodijeljeno je bračnom paru, Ameli i Miralemu Maciću za uređenje vikend objekta na Borcima. Amela i Miralem, nastanjeni na Drecelju, najveći dio vremena ipak provode na Borcima. Mnogi koji putuju cestom preko Boraka, primjetili su njihov funkcionalan objekat sa natkrivenom terasom, oko kojeg su pažljivim odabirom biljaka, cvijeća i stabala voćki, stvorili ugodan ambijent koji  mami poglede. Sa ovoga mjesta se pruža prelijep pogled na okolna brda i planine, te predstavlja idealno mjesto za odmor.

Ameli i Miralemu je uručena Zahvalnica, a dobili su i novčanu nagradu, te drvorezbarsku tacnu, rad vještih majstora firme „Rukotvorine“.

Pokrovitelji akcije “Majska ruža“ su bili PD Igman i Grad Konjic, Zlatni sponzor Turistička zajednica HNK.

Prijatelji akcije bili su: „MBH Prom i Lepi Prom“, „Monter“, „Sanel šped“, Poljoprivredna apoteka „Agrobest“, Mljekara „Agromilk“, GPI, „Mostara“, GD „Rad“ i Trgovačka radnja Salihović.

radiokonjic.ba

27.06.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima