-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Doktori Doma zdravlja Konjic danas su potpisali koletivni otkaz o radu

Danas su doktori Doma zdravlja Konjic potpisali koletivni otkaz o radu, a potom i predali upravi Doma zdravlja Konjic, potvrdila je za radiokonjic.ba doktorica Džana Boloban, predstavnica zdravstvenih radnika Doma zdravlja Konjic.

doktori doma zdravlja konjic danas su potpisali koletivni otkaz o radu
Doktorica Džana Boloban

“Otkaz o radu danas je potpisalo 90% ljekara Doma zdravlja, izuzev stomatologa i naših specijalizanata, koji su u nezavidnom položaju, iz razloga što ih je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju, njih je pet, i ne mogu tek tako dati otkaz. Uglavnom, 95% naših specijalista porodične medicine, fizijatar, ginekolog, epidemiolog, specijalista medicine rada i svi mladi doktori koji trenutno rade u Domu zdravlja Konjic su dali otkaz. Od 16 to je 15 doktora, a šta će biti dalje, to ne znamo. Nadamo se da će biti riješena konsolidacija i da ćemo moći nastaviti normalno raditi. Ukoliko ne dođe do toga, mi ćemo, nažalost, napustiti Dom zdravlja”-poručila je doktorica Džana Boloban.

radiokonjic.ba

03.11.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima