4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

ĐORĐEVIĆ: “Kao selektor sam bio svjestan da je ključno imati Zvezdu i Partizan u EL”

Srbija će posle dužeg vremena imati dva kluba u Evroligi.

Crvena zvezda je aktuelni šampion ABA lige, a Partizan poraženi finalista.

Obje ekipe su ove sezone značajno napredovale i takmičarsku godinu započele pobjedama u regionalnom takmičenju.

Bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević govorio je o želji da dva srpska tima igraju u EL:

Kada sam preuzeo reprezentaciju Srbije (na samom kraju 2013.), jedan od prvih sastanaka sa Đordijem Bertomeuom bio je da vidim šta treba da se uradi da bi oba naša najveća kluba zaigrala u Evroligi. Kao trener, bio sam svestan da je jedna od ključnih stvari za našu košarku, uz reprezentaciju, da imamo Partizan i Zvezdu u Evroligi. Taj sastanak je bio na moju inicijativu, u Beogradu. Moj veliki pregovarački adut bila je činjenica da imamo 20.000 ljudi na utakmicama oba kluba, zatim atmosfera kakva ne postoji nigdje drugdje, impresivna istorija i tradicija tih klubova, strast koja je vidljiva i među ljubiteljima košarke koji rade. ne dolazi u salu. Moja ideja je bila da se za pregovarački sto uključe domaće institucije, kako se tako važna stvar ne bi svela na lobiranje na ličnim, prijateljskim osnovama. Međutim, to nije došlo do institucionalnog nivoa, iako sam cijelu ideju prenio institucijama, rekao je za Sportklub.

Oba rivala večeras igraju u gostima prvog kola. U 19.30 Zvezda se sastaje sa aktuelnim evropskim šampionom Anadolu Efesom, a pola sata kasnije Partizan gostuje u Berlinu protiv Albe.

Foto: KSS/ Marko Metlaš

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima