back to top

Drugi upravo čitaju

Irfan i Hadžira Jusufović: „Najljepši bajramski poklon je rođenje unuke“

Irfan i Hadžira Jusufović bračnu zajednicu izgrađuju 43 godine....

Bajramska čestitka premijera Nermina Nikšića

Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama premijer Federacije Bosne i...

Bajramska čestitka ministra Adnana Velagića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr....

Bajramska čestitka gradonačelnika Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća Grede

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic...

Bajramska čestitka Radio Konjica

Radio Konjic upućuje iskrene čestitke vjernicima islamske vjeroispovjesti povodom...

FK Sarajevo prihvatio ostavku Feđe Dudića, evo šta je poručio Emir Hadžić

FK Sarajevo se večeras oglasio nakon što je Feđa Dudić podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Saopćenje Bordo kluba prenosimo u cijelosti.

Feđa Dudić više nije na čelu stručnog štaba FK Sarajevo nakon što je večeras ponudio ostavku na tu funkciju. Dudić je pred početak ove sezone potpisao dvogodišnji ugovor sa mogućnošću dodatnog produžetka na još godinu dana, čime je jasno definisana želja i vizija kluba da dobije kontinuitet na poziciji trenera sa mladim trenerom i krene u realizaciju dugoročni projekat. Međutim, nakon što je eliminisan u 1/16 finala Kupa BiH od ekipe Čelike, Feđa Dudić je ponudio ostavku koju je uprava kluba prihvatila.

Dudićev odlazak prokomentarisao je i Emir Hadžić.

“Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo odličan početak sezone, ali jasno je da ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine. Žao nam je što se to dogodilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za loše rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru. Feđa je veliki profesionalac koji je potpuno predan svom poslu, ali takav je fudbal. Zahvaljujemo se Feđi i njegovim kolegama na predanom radu i želimo im puno sreće u budućoj karijeri. Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni, a svi će biti detaljno analizirani tokom zimske pauze. Sada je najvažnije da se ekipa konsoliduje i da prvi dio sezone privedemo što boljem kraju”, rekao je Emir Hadžić.

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva napustit će i njegov prvi pomoćnik Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener Jasmin Trnovac. U najkraćem mogućem roku bit će definirano ko će predvoditi ekipu s klupe u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima