17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma, počeo je danas prijemom kod gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića za studente dobitnike Dekanovih i Rektorovih nagrada i studente koji imaju prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više.

Na današnjem prijemu uručene su Odluke o dodjeli jednokratnih finansijskih nagrada u iznosu od 1.500 KM za trinaest studenata dobitnika Dekanovih i Rektorovih nagrada, kao i novčane stimulacije za šest studenata koji imaju prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više, a iznos od 150 maraka će im se isplaćivati u narednih deset mjeseci. Na ovaj način Grad Konjic nastoji pomoći mladim ljudima, kazao je gradonačelnik Osman Ćatić u svome obraćanju najboljim studentima.

“Grad Konjic nastoji kroz razne aktivnosti pomoći mladim ljudima, a jedna od tih aktivnosti je i nagrada za najuspješnije studente dobitnike Dekanovih i Rektorovih nagrade, kao i za studente sa prosjekom ocjena devet i više odnosno četiri i više. Drago mi je da smo danas okupili mladost Grada Konjica, a posebno što je ovaj prijem upriličen povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, naše jedine domovine, Želimo i moramo napraviti što bolje uslove da mladi ljudi ostaju u Konjicu i u našoj domovini i da upravo oni budu kreatori svoje budućnosti, budućnosti Grada Konjica i BiH”-kazao je gradonačelnik Ćatić.

Dobitnici Dekanovih i Rektorovih nagrada su: Nedim Pajić, Ajla Graho, Sanida Hebibović, Elda Sultić, Omer Ćosić, Anel Balić, Zerin Hebibović, Kenan Pajić, Mirnesa Spiljak, Ilhana Kadić, Adelisa Japalak, Ena Šahinović i Namik Lojić. Novčane stimulacije za prosjek ocjena devet i više, odnosno četiri i više, dobili su: Sara Osmanović, Lejla Mehanoli, Nedim Džajić, Envera Moro, Gordana Banović i Ilma Motika. Braća Nedim i Kenan Pajić su studenti na Mašinskom fakultetu u Mostaru. Nedim je dobitnik Rektorove, a Kenan Dekanove nagrade.

Ove novčane nagrade su podstrek za još bolje učenje, trud i rad”– kazali su nam braća Pajić.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Nedim i Kenan Pajić

Konjičanka Elda Sultić magistar je informacijskih tehnologija i dobitnica Rektorove nagrade. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima tokom školovanja, Elda je odmah po završetku studija, dobila posao asistenta. Nije krila zadovoljstvo što je njen uloženi trud i rad tokom školovanja prepoznat i nagrađen.

“Podrška Grada Konjica će dobro doći svim studentima, ali i njihovim roditeljima, posebno u današnje vrijeme, kada su troškovi školovanja veliki zbog inflacije i rasta cijena” – navela je Sultić.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Elda Sultić

Lejla Mehanoli, studentica treće godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na Odsjeku produkt dizajn i Gordana Banović, studentica Filozofskog fakultetu, studij Odnosi s javnošću Sveučilišta u Mostaru, su dobitnice novčane stimulacije, jer su tokom školovanja ostvarile prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Lejla Mehanoli

“Za mene ova nagrada predstavlja dodatni podsticaj da se još više trudim u narednim godinama školovanja, a posebno je bitno da lokalna zajednica primjeti trud svih studenata”-istaknula je Mehanoli, a slično zadovoljstvo izrazila je i Banović, kazavši da je veoma lijepo da se nagrađuju najbolji studenti.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Gordana Banović

radiokonjic.ba

27.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima