back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Igman-Posušje 1:1

FK Igman Konjic je danas na domaćem terenu protiv Posušja odigrao neriješeno 1:1. Igman je u prvom poluvremenu pokazao dobru igru i dominaciju na terenu, što je u 39.minuti rezultiralo pogotkom Anela Hebibovića za vodstvo od 1:0. U drugom poluvremenu Igman je imao još dobrih prilika da poveća vodstvo, no kazna za propuštene prilike, stigla je u 89.minuti kada je gol za izjednačenje 1:1 postigao Karlo Kamenar, što je bio i konačan rezultat današnje utakmice na Gradskom stadionu u Konjicu.

igman-posušje 1:1
Edis Mulalić, šef Stručnog štaba FK Igman

Edis Mulalić, šef stručnog štaba FK Igman, kazao je nakon utakmice, da su protivničku ekipu bili sveli na najmanje moguće prilike za njih.

“U prvom poluvremenu smo dominirali, a u drugom su ljudi promijenili malo sistem, te nam je trebao određeni vremenski period da se prilagodimo na to. Napravili smo i tri prinuđene izmjene, jer jednom igraču “visi” crveni karton, zatim kapiten koji ima povredu, dvojica napadača su bila potrošena. Bio je taj jedan šut u okvir gola i primimo gol i izgubimo dva boda. I vrijeme odigravanje utakmice u 13 sati po današnjoj vrućini govori koliko smo nebitni, jer igrati po ovakvom vremenu je van svake pameti, dok ovi bitni igraju kasnije”-izjavio je Mulalić.

igman-posušje 1:1
Denis Ćorić, trener Posušja

Denis Ćorić, trener Posušja, čestitao je objema ekipa na današnjoj utakmici, jer uslovi nisu bili povoljni zbog velike vrućine.

“Prvo poluvrijeme Igman je bio zasluženo bolji i zabili su gol. Na našu sreću, nisu zabili drugi odnosno treći gol, gdje su trebali, jer su imali dvije-tri dobre situacije. U drugom poluvremenu malo smo se dogovorili i promijenili sistem igre i igrači koji su ušli su donijeli novu energiju, malo smo se stabilizirali. Nije ni to bilo nešto posebno, ali uhvatili smo neki dobar ritam i na kraju zabili smo gol za izjednačenje u 89.minuti. Da je zaluženo, ako ćemo biti realni, nije, ali možda nam se vratilo za neke protekle utakmice, gdje smo pogađali stative. Nastavljamo niz bez poraza i u dobroj atmosferi dočekujemo sljedećeg protivnika”-rekao je Ćorić.

igman-posušje 1:1
igman-posušje 1:1

FK Igman trenutno je 10.na tabeli sa 27 bodova, a u narendom kolu gostuje kod Širokog Brijega.

radiokonjic.ba

14.04.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima