3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Konjičanin Feđa Špuren biće učesnik štafete od Bradine do Boraka

Globalna štafeta je krenula iz Škotske, a završava u Egiptu

Feđa Špuren, član AC Pace Konjic, u petak, 21.oktobra, biće učesnik štafete od Bradine do Boraka, u sklopu globalne štafete koja je krenula iz Glazgova, a s ciljem promocije svijesti o klimatskim promjenama. Ova manifestacija se održava pod sloganom „We are Running Out of Time.“

“Ovo je još jedna od akcija koje provodimo mimo trkačkog kalendara. Riječ je o specifičnoj štafeti koje je krenula iz Škotske, a kraj će biti u Egiptu. Ova štafeta prolazi kroz 18 država, a trajat će 38 dana. Poruka je „We are running out of time“ , a cilj je podizanje svijesti o klimatskim promjenama”- kazao je Feđa Špuren, član AC Pace Konjic.

„Dio štafete prolazi kroz BiH. Štafeta je podijeljena na određene segmente, a ja sam odabrao rutu od Osnovne škole u Bradini do Gradske džamije u Konjicu, pa od džamije do pravoslavne crkve na Borcima. To nije neko brzo trčanje, organizatori su vodili računa o učesnicima. Iz Bradine se kreće u 8 sati i 40 minuta. Ruta sa Bradine do Boraka iznosi oko 27km s tim da imam u cilju da nastavim prema Ruištu, što je dodatnih 20km“ – dodao je Špuren.

„Što se tiče pratnje, organizator je obezbijedio jedno vozilo ali u komunikaciji smo sa predstavnicima PU Konjic koji će najvjerovatnije ispratiti moj poduhvat, tako da ću biti siguran. Aktivno radimo na promociji, kako Kluba tako i grada Konjica, a kroz ovu manifestaciju Konjic i Atletski klub Pace će ostati upisani u svijetu“ – zaključio je Feđa Špuren, član AC Pace Konjic.

radiokonjic.ba

20.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima