back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Konjičanin Feđa Špuren biće učesnik štafete od Bradine do Boraka

Globalna štafeta je krenula iz Škotske, a završava u Egiptu

Feđa Špuren, član AC Pace Konjic, u petak, 21.oktobra, biće učesnik štafete od Bradine do Boraka, u sklopu globalne štafete koja je krenula iz Glazgova, a s ciljem promocije svijesti o klimatskim promjenama. Ova manifestacija se održava pod sloganom „We are Running Out of Time.“

“Ovo je još jedna od akcija koje provodimo mimo trkačkog kalendara. Riječ je o specifičnoj štafeti koje je krenula iz Škotske, a kraj će biti u Egiptu. Ova štafeta prolazi kroz 18 država, a trajat će 38 dana. Poruka je „We are running out of time“ , a cilj je podizanje svijesti o klimatskim promjenama”- kazao je Feđa Špuren, član AC Pace Konjic.

„Dio štafete prolazi kroz BiH. Štafeta je podijeljena na određene segmente, a ja sam odabrao rutu od Osnovne škole u Bradini do Gradske džamije u Konjicu, pa od džamije do pravoslavne crkve na Borcima. To nije neko brzo trčanje, organizatori su vodili računa o učesnicima. Iz Bradine se kreće u 8 sati i 40 minuta. Ruta sa Bradine do Boraka iznosi oko 27km s tim da imam u cilju da nastavim prema Ruištu, što je dodatnih 20km“ – dodao je Špuren.

„Što se tiče pratnje, organizator je obezbijedio jedno vozilo ali u komunikaciji smo sa predstavnicima PU Konjic koji će najvjerovatnije ispratiti moj poduhvat, tako da ću biti siguran. Aktivno radimo na promociji, kako Kluba tako i grada Konjica, a kroz ovu manifestaciju Konjic i Atletski klub Pace će ostati upisani u svijetu“ – zaključio je Feđa Špuren, član AC Pace Konjic.

radiokonjic.ba

20.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima