Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Merhamet Mostar  u saradnji sa obrazovnim ustanovama u HNK-u prikupio 155.000 KM pomoći za ugrožena područja

Preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine

Danas je u Mostaru održan sastanak rukovodstva Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar sa predstavnicima  35 obrazovnih ustanova iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na sastanku je prezentiran rad Merhameta na području Hercegovine u posljednje tri godine, te prikazan dokumentarni film “110 godina Merhameta”.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje Merhameta i obrazovnih ustanova,  pozitivno je  ocjenjena dosadašnja saradnja, te iskazana spremnost za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Prisutnima su se obratili predsjednik “Merhameta” MDD g. Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar g. Adnin Hasić koji su izrazili zahvalnost obrazovnim ustanovama za dosadašnju saradnju i podršku. Također prisutnima su se obratili član Upravnog odbora “Merhameta” Safet Oručević i muftija u penziji Seid ef. Smajkić.

Samo u 2023. godini u saradnji sa obrazovnim ustanovama Merhamet je na području Hercegovine prikupio pomoć u iznosu preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine, istakao je Hasić.

Svim učesnicima sastanka uručene su monografije Merhameta za potrebe školskih biblioteka.

Sastanku su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, direktor Narodne biblioteke Mostar Omer Mičijević, generalni sekretar Univerziteta “Džemal Bijedić” Adela Hebibović, generalni Sekretar Merhameta Sidik Aždahić,  član Upravnog odbora  Safet Oručević, članovi Skupštine Merhameta: Salko Sokolović, Jasmin Pandur, Sabina Palić i Seada Kuštrić.

radiokonjic.ba

Merhamet RO Mostar

14.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima