12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Nikola Prce ljut na Ivicu Obrvana: Apsolutno loše i nepotrebno izvedeno

Legendarni bh. rukometaš Nikola Prce ne posustaje ni u dubokim veteranskim godinama (31. avgusta puni 42 godine), pa je sa svojim klubom Besa Famgas treću sezonu zaredom osvojio duplu krunu na Kosovu.

Trenutno je na odmoru do kraja ljeta, a već je dogovorio da se priključi klubu početkom avgusta jer će u Besi ostati narednu takmičarsku godinu.

Treća dupla kruna

Protekla sezona protekla je uz novu dominaciju tima iz Peći.

– Očekivana dupla kruna bez većih problema. Finalnu seriju smo dobili ubjedljivo, iako ove sezone nismo imali dugu, široku klupu. Međutim, potvrdili smo da mi zaista nemamo konkurenciju na Kosovu, iako su ovi drugi timovi koji su u senci nas i Prištine malo više radili i trudili se. Kastrioti je imao po nekoliko igrača iz Crne Gore i Makedonije. Ako nastave ovako da investiraju, liga bi mogla biti mnogo interesantnija jer je ovako jednosmjerna, rekao je Nikola Prce u intervjuu za Dnevno.

Svoje sposobnosti je na najbolji način pokazao na kraju prvenstva.

– Veći deo sezone sam malo ulazio, a kada je trebalo da se povučem na kraju da bih to uradio kako treba, igrao sam samo skoro 60 minuta. Zadovoljan sam, zdravlje mi je dobro i nemam nikakvih problema, pogotovo ne sa kolenima, rekao je Prce pomalo u šali nakon što je na prošlom Evropskom prvenstvu izostao iz bh. A tima zbog navodnih problema sa koljenima.

Barem je tako to predstavio selektor Obrvan, dok je sam Prce reagovao izjavom da nije povređen.

Kada je u pitanju rukomet u Bosni i Hercegovini, teško je o bilo čemu govoriti jer se malo toga dešava u progresivnom smislu.

– Kao da smo u rupi, kao da svi stoje u toj rupi i niko nikome ne pokušava da pruži ruku. Mislim da je vrlo nezgodna situacija sa svih strana, ušla je potpuna neizvjesnost. Stalno neke skupštine, upravni odbori, a osim međusobne tuče i uvreda nema nikakvih novosti. Ništa pozitivno se nije desilo od Evropskog prvenstva, makar mali korak, prokomentarisao je Prce.

PROČITAJ:   Ovo je cifra koju Saudijci nude Pjaniću

Bol koji nije savladao je način na koji je trener Ivica Obrvan raskomadao iskusnu ekipu koju je godinama vodio kao kapiten Zmajeva.

– Apsolutno loše i nepotrebno izvedeno. Čak i da imamo taj kapacitet, teško je uvesti toliko novih igrača u jedan tim, a ne u reprezentaciju. Mislim da nije bilo potrebe i to mi je smetalo. Mnogi od nas ne bi bili ovdje ranije da je bilo djece koja mogu, ali nema ih. Možemo tolerisati jednog ili dva mlada igrača, ali ne i novih devet u timu koji traži rezultat. Po mom mišljenju, to je bila potraga za rezultatskim alibijem. Onda sada dolazi Grčka i uništava nas, a ne samo pobjeđuje. Kakva prosječna ekipa, ma šta neko mislio o toj Grčkoj. Ovo je ekipa koja bi bila izvedena u šetnju prije godinu dana. Njihov glavni igrač je igrao sa mnom na Kosovu i dobar je rukometaš, ali ništa posebno ili sa ovog sveta. Ako ništa, krasila nas je borbenost, dok su Grci lako došli do gola, zaključio je Nikola Prce.

Prigovori Obrvanu

Prce je posebno zamjerio lutanje Ivice Obrvane sa vizijom o sastavu BH A tima.

– Mislim da je Obrvan napravio najveću grešku što je podmladio ekipu. Ne možete reći “novinari žele mlade”, onda mladi igraju i onda “novinari žele stare”. Valjda trener bira i odlučuje. Nismo morali biti bez nekoliko odličnih iskusnih igrača koji još mogu i dati mnogo. Sve je to moglo biti sasvim drugačije, smatra Prce.

Ne želim da me izbrišu znakovi “bez imena”.

Na koji način je sastavljen Upravni odbor Rukometnog saveza najbolje govori činjenica da mu je malo koja od pravih rukometnih legendi bliska. Slično je i sa Prćinim eventualnim i pojačanim angažmanom u RS-u Bosne i Hercegovine.

PROČITAJ:   Zrinjski – Šerif: Komu je ostalo više prostora za napredak do uzvrata u Kišinjevu

– Bilo je kontakata sa sportskim direktorom, ali sa ovakvom situacijom u Savezu i načinom rada, mislim da nema šanse. Apsolutno ne na ovaj način. To je rupa kojoj ne vidim dno. Ne vidim da je neko uradio nešto pozitivno u poslednjih godinu dana. Ako vidim neki pokret, uključio bih se. Mislim da bi bilo ko od ovih igrača koji su završili reprezentativnu karijeru to uradio, svi se viđaju i žele pomoći, ali u ovakvom savezu je jako teško imati funkciju u kojoj možeš pomoći i napraviti nešto samostalno. jer ih ima “milioni”.neki ljudi koji nesto odlucuju a na kraju ti ne odlucis nista. Navest ću primjer Toromanovića, koji je tek nekoliko mjeseci bio veliko ime u našem rukometu, koji je mnogo dao bh. rukometu, a potrošen za nekoliko mjeseci. Ispostavilo se da je to bilo poniženje za igrače. Ne želim da me neki likovi bez imena izbrišu za nekoliko mjeseci. Ako nešto bude bolje i nađemo zajednički jezik, mislim da bi mnogi od nas bivših igrača željeli da se priključimo i sigurno bi dali više od nekih pojedinaca koji su sada tu, rekao je Prce.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima