back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Nova pjesma tuzlanskog pjevača Gabre ”Stranac”, od samoće do samospoznaje

Tuzlak Almir Gabrić Gabra u svojoj novoj pjesmi “Stranac” vodi nas na emotivno putovanje kroz samoću, odlučnost i pobjedu samog sebe, teme koje su, prema njegovim riječima, iskreno i duboko preživljene od slova do slova.

Pjesma započinje riječima u kojoj pjevač sjedi sam u sobi, zamišljeno gledajući u jednu tačku, odmah nas uvodeći u svoj svijet unutarnje izolacije i introspekcije.

Kroz stihove, Gabrić opisuje osjećaj gubitka i odlaska od nečega što je nekad bilo dio njegovog života — ljubavi koja više nije prisutna i sanjarenja koja su ostala nedostižna.

“Više nisi dio mog života” ponavlja se kao refren, naglašavajući stalno prisutnu bol raskida i emocionalnog odvajanja.

Stari žuti kaput koji pjevač nosi na svom putu postaje simbol težine i izdržljivosti, metafora za emocionalni oklop koji mu pomaže da se suoči s hladnoćom svijeta oko sebe. Odlučnost da se ne osvrće i da krene dalje izražena je kroz stihove “Ovu knjigu zatvaram, dalje idem sam i sad znam, Osvrtati se neću”, što simbolizira završetak jednog poglavlja i početak novog, samostalnog puta.

Gabrićeva pjesma “Stranac” je himna svima koji se osjećaju izgubljeni ili odbačeni, ali i podsjetnik na snagu koju imamo unutar sebe da prevladamo svoje najteže trenutke i pronađemo novu sreću.

Pjesma je poticaj da prigrlimo svoju unutarnju snagu i samostalno krenemo naprijed, slaveći pobjedu samog sebe nad teškoćama koje su nas nekada sputavale.

Uživajte u ovom emotivnom i inspirativnom muzičkom putovanju koje nas Almir Gabrić Gabra vodi svojom iskrenom interpretacijom i preživljenim stihovima.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima