-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Omar Halilović sutra putuje na Evropsko prvenstvo koje se održava na Kipru

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, Omar Halilović učestvuje na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U-21, koje će se održati na Kipru u periodu od 03 do 05. februara 2023. godine.

“Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma teško, a u mojoj kategoriji je 34 takmičara, dobrih takmičara, sa kojima sam se i ranije susretao. Nadamo se dobrom rezultatu. Pripreme za Evropsko prvenstvo traju već dva mjeseca i bile su odlične. Osjećam se spremno. Trener se prilagodi mom stanju na treningu, a moj trener već ima iskustva sa pripremama za Evropska takmičenja i pazimo da ne dođe do povreda na treninzima” – kazao je za radiokonjic.ba Omar Halilović, član KK “Bošnjak” Konjic.

Halilović je istaknuo da mu nije teško uskladiti školske obaveze sa treninzima, a velika podrška su mu roditelji i profesori.

“Sve postižem nekako, to je takozvana disciplina. Veliku ulogu u pripremama imaju i moji profesori koji mi daju prostora za učenje kada ne mogu stići. Naravno, bez podrške roditelja ovo ne bi bilo moguće” – kazao je Halilović.

“S obzirom na protekle pripreme koje smo radili sa dobrim takmičarima, očekujem da ću osvojiti onu najsjajniju medalju, odnosno zlatnu” – istaknuo je Halilović.

radiokonjic.ba

31.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima