14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Osumnjičenik za pokolj u Kanadi pronađen mrtav, njegovog brata još uvijek traže

Kanadska policija pronašla je mrtvog u ponedjeljak jednog od osumnjičenih za masovni masakr nožem u kojem je u nedjelju ubijeno deset ljudi, dok je drugi osumnjičeni, njegov brat, još na slobodi.

Braća su osumnjičena za ubistvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedjelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskatchewanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijim u modernoj kanadskoj istoriji. Policija je saopštila da su neke od žrtava bile mete, dok su druge očigledno bile nasumične.

Damien Sanderson, 31, pronađen je mrtav u naciji James Smith Cree, a njegov brat Myles Sanderson, 30, “možda je zadobio povrede” i možda će mu trebati medicinska pomoć, rekla je Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan-a. Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj mrtvih sada iznosi 11, a povrijeđenih 19, rekao je Blackmore.

Tijelo Damiena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja je bila pretresena, rekla je ona. “Možemo potvrditi da ima vidljive povrede. U ovom trenutku se ne vjeruje da su povrede samonanijete”, rekao je Blackmore ne precizirajući uzrok povreda.

Upitan da li je Myles Sanderson osumnjičen da je ubio i svog brata, Blackmore je rekao: “Nismo to potvrdili. Ne možemo reći da li je Myles bio umiješan u Damienovu smrt.” Ona je također upozorila da policija i dalje smatra Mylesa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je povrijeđen. “Myles ima dugu krivičnu evidenciju koja uključuje krivična djela protiv osoba i imovine… Smatramo ga naoružanim i opasnim. Ne prilazi mu”, rekao je Blackmore.

CBC News je izvijestio da je policija u gradu Saskatchewan Saskatoon tražila Mylesa Sandersona od maja, kada je prestao viđati svog službenika za uslovnu slobodu nakon što je odslužio kaznu zbog napada, pljačke i izgovaranja prijetnji.

PROČITAJ:   Lopov nogom razbio vrata na vikendici, pa ukrao hranu: Ko ga prepozna, slijedi nagrada

Premijer Justin Trudeau nazvao je napade “šokantnim i srceparajućim” i rekao da je razgovarao s vodstvom nacije James Smith Cree i premijerom Saskatchewan Scottom Moeom kako bi obećao podršku svoje vlade.

Osumnjičeni za masakr u Kanadi pronađen mrtav, za bratom se još traga pojavio se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima