back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Peljto predvodi Budućnost i u eliti: Nisam imao dilemu da li ću ostati

Iskusni plejmejker Dinko Peljto će i ove sezone ostati u Budućnosti. Uveo je još jedan klub u viši rang i na kraju produžio saradnju sa klubom.

Budućnost je do sada odigrala šest pripremnih utakmica, savladavši Slobodu iz Tuzle, Vrijednosnice Osijek i Cedevitu Junior, dok su poražene od Boreca, Slobode u drugom meču i Metalca iz Valjeva.

– Za sada ide dobro. Zbog zauzetosti dvorane u Bijeljini, sve utakmice smo igrali u gostima, tako da smo bili na jednom gostovanju. Bilo je pobjeda, bilo je i poraza, ali sve u svemu izgleda dobro. Raduje nas ovo izdanje protiv Metalca u Valjevu, gde smo praktično vodili tri i po četvrtine, ali nas je Metalac na kraju slomio i pobedio. Ove godine su favoriti za osvajanje regularnog dela Srpske lige, tako da možemo da se radujemo ovakvom izdanju. U planu su nam još dvije utakmice, ovisno o tome kada će prvenstvo BiH zapravo početi. Ako bude kašnjenja, igraćemo jošDinko Peljto rekao je za Sport1.

Budućnost nije mnogo menjala sastav. Haris Ćurevac, koji je postao novi igrač Spursa, i Viktor Blagovčanin više nisu u sastavu. Stigli su Vojin Ilić, Njegoš SIkiraš i Adi Zahiragić, koji će sigurno donijeti snagu Budućnosti.

– Okosnica tima je manje-više ostala ista. Ćurevac više nije sa nama, otišao je u Spars i nema Blagovčanina iz prethodnog tima. Pojačani smo za Ilića, Zahiragića i Sikiraša, koji su se odlično uklopili. Generalno, kompaktni smo u cjelini, Josip Pandža je jako dobro odradio posao na tom planu i prilično smo ozbiljni u radu u odnosu na prošlu sezonu. Prošle godine, hajde, bili smo u Prvoj ligi, neki nisu bili ni u Bijeljini cijelo vrijeme, ali ove sezone je sve na zaista visokom nivou.

Bijeljina je zainteresovana za plasman u gornji dio tabele.

– Kada smo prvi put osigurali ulazak u prvenstvo BiH, nekako smo rekli, sad samo da ostanemo u ligi prve sezone, ali mogu vam reći da nas kako vrijeme odmiče zanima samo plasman u ligu za prvaka i sve što je iznad toga smatraćemo neuspehom. Mislim da možemo igrati sa većinom njih, ok, ove najbolje ekipe u BiH su ispred nas, ali mislim da se možemo uključiti u gornji dio.

Peljto nije sumnjao u ostanak u klubu.

– Ja sam već domorodac ovdje, recimo. Ovo mi je treća sezona u Budućnosti, odlično se osjećam u Bijeljini i nisam ni imao dilemu da budem iskren. Na obostrano zadovoljstvo, nastavili smo saradnju ovog ljeta, uprava i trener su željeli da ostanem, ja sam htio da ostanem i evo me opet.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]