7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Plaža Ugošćica: “Uredimo za sebe i za sve građane”  

Osvježenje u ovogodišnjim vrelim ljetnim danima mnogi Konjičani su pronašli na rječici Ugošćica, koja se nalazi između Pokojišta i Cerića. Konjičanin Ajdin Šabanović sa prijateljima svakog ljeta uredi ovu plažu i u rijeci napravi barijeru od vreća sa pijeskom kako bi napravili bazen i mogli se kupati. Napravljen je i šadrvan, u kojem se nalaze razne potrepštine, da se ne bi uvijek od kuće donosile, a svi se mogu poslužiti, i uredno vratiti.

plaža ugošćica: “uredimo za sebe i za sve građane”  
Plaža Ugošćica: “Uredimo za sebe i za sve građane”  

“Uglavnom se potrudimo da uredimo, očistimo i napravimo kako bi bilo lijepo našim građanima i komšijama. Ovdje mi godišnji odmor provodimo, kupamo se, igramo i fudbal, djeca neće na more zbog Ugošćice. Prijatelji su uvijek dobrodošli, tu smo, odmaramo se i lijepo vrijeme provodimo. Dođu ljudi iz Čelebića, Konjica, Bradine, Šunja, druže se, igraju i kupaju” – kazao je Šabanović, navodeći da je plaža posebno posjećena vikendom.

plaža ugošćica: “uredimo za sebe i za sve građane”  
Ajdin Šabanović

Na ovu plažu rado dolazi i Salko Prevljak.

Dolazim najviše zbog djece zato jer nije duboka voda u bazenu, a ni voda nije hladna, brzo se ugrije u toku dana. Puno je toplija od Neretve, a nije ni kao jezerska, taman je za osvježenja. Ovdje je pravi prirodni ambijent, lokalitet je lijep, imamo plažu na kojoj se može mnogo posjetilaca okupiti, ima i hladovine, igralište, puno je sadržaja da bude zanimljivo cijeli dan” –  kazao je Prevljak.

Jedan od posjetilaca koji nam je prenio svoje utiske je i sugrađanin Alem Pirija.

“Ovdje dolazim često, jer su djeca mala i vole ovo mjesto. Neretva je hladna, djeca to ne mogu podnijeti, a jezero je prljavo i zbog tih razloga ovdje dolazimo. Za djecu je povoljno, ima puno plićaka, a i ostali dio bazena je dobro uređen, nije puno dubok i bezbjedno je za djecu, a uvijek se i neko nalazi pored rijeke” – rekao je Pirija.

plaža ugošćica: “uredimo za sebe i za sve građane”  
Salko Prevljak i Alem Pirija

Amina Muhibić, također, često dolazi na kupanje sa porodicom u Ceriće.

“Ovdje dolazim svaki raspust, već nekih sedam, osam godina, tu se zabavljamo i kupamo”, navela je Muhibić.

plaža ugošćica: “uredimo za sebe i za sve građane”  
Plaža Ugošćica: “Uredimo za sebe i za sve građane”  

radiokonjic.ba

23.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima