Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Počelo potpisivanje ugovora za stipendije i subvencije smještaja za studente s područja HNK

U sali Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona počelo je potpisivanje ugovora za stipendije i subvencije smještaja za studente s područja HNK, za akademsku 2023/2024. godinu. Tom prilikom ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i ministar finansija HNK, Adil Šuta pozdravili su studente i uputili im čestitke.

„Ovom prilikom upućujem vam iskrene čestitke i nadam se da će vam ova finansijska sredstva u određenoj mjeri olakšati studiranje. Naš cilj je da vam budemo podrška na putu sticanja znanja i vještina kojima ćete doprinositi društvenoj zajednici i našoj domovini. Opredijeljenost i ciljevi Ministarstva jesu provođenje proaktivne politike koja će doprinijeti poboljšanju studentskog standarda i poboljšanju uvjeta za bolje i kvalitetnije obrazovanje. Naša podrška za razvoj cjelokupnog sistema visokog obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz različite projekte neće biti upitna. Također, želim kazati da Ministarstvo radi na izmjeni Pravilnika o dodjeljivanju stipendija i subvencioniranju smještaja u studentski dom u cilju poboljšanja studentskog standarda“– kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta studentima je poželio mnogo sreće u nastavku studiranja i poručio ima da i dalje marljivo rade i budu proaktivni.

Za ovu akademsku godinu na osnovu provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, pravo na prvu stipendiju ostvarilo je 1126 studenata, dok je 41 student ostvario pravo na subvenciju smještaja. Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2800 studenata.

Poptisivanje ugovora će biti nastavljeno i u naredna tri dana.

-srijeda (24.1.) – od 9.00 do 15:00 sati

-četvrtak (25.1.) – od 9:00 do 15:00 sati

-petak (26.1.) – od 10:00 do 14:00 sati

radiokonjic.ba/monkshnk.gov.ba

23.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima