6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Privodi se kraju sanacija krova Prve osnovne škole Konjic vrijedna oko 20 hiljada KM

Ovih dana Grad Konjic realizuje aktivnosti na rekonstrukciji krova Prve osnovne škole Konjic, te na taj način priprema ovaj školski objekat za predstojeći hladniji period . U toku su radovi na postavljanju vertikalne i horizontalne hidroizolacije ravnog krova koji bi trebalo da rezultiraju trajnijim rješenjem kako bi se spriječio prodor vlage unutar objekta. Radove izvodi “Eko-gradnja”Sarajevo, a za radiokonjic.ba o ovom projektu govorio je direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić.

privodi se kraju sanacija krova prve osnovne škole konjic vrijedna oko 20 hiljada km
Omer Kozić, direktor Prve osnovne škole Konjic

“Ovo je nešto što je bilo neophodno uraditi na objektu u centralnj skoli  Prve osnovne škole Konjic, obzirom da je nekad u mjesecu augustu vjetar podigao dobar dio ovoga krova koji je bio zaštitni sloj od lepenke gdje je sprječavao prodor kiše i vlage u prostorije škole . Radovi su krenuli prije dvije sedmice , nadamo se u narednoj sedmici da će biti radovi okončani. Nadamo se i vjerujemo da je ovo sada urađeno veoma kvalitetno te da će spriječiti vlagu odnosno vodu da ulazi u učionice”, kazao je direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić.

privodi se kraju sanacija krova prve osnovne škole konjic vrijedna oko 20 hiljada km
Privodi se kraju sanacija krova Prve osnovne škole Konjic vrijedna oko 20 hiljada KM

Kada je riječ o investiciji Kozić dodaje.

“Investicija je negdje oko ili preko 20 hiljada maraka to je zaista jedna velika investicija a ono što moram istaći jeste da  Općinske vlasti na čelu sa gradonačelnikom kontinuirano prate i vode brigu o objektima u njihovom vlasništvu, odnosno onome čime upravljaju,tj. javne ustanove . RIječ je o velikoj investiciji ali je puno veća korist od onoga što ćemo dobiti na objektu centralne škole Prve osnovne škole Konjic. Ovo je zaista od velike važnosti i još jedanput se zahvaljujem Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću.

radiokonjic.ba

27.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

PROČITAJ:   Budući da Zakonom o zabrani gradnje minihidroelektrana nije obuhvaćena rijeka Neretvica, borba za spas Neretvice se i dalje nastavlja

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

Možda vas zanima