-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

REAGOVALA ZVIJEZDA: Namjera bila da Campazzo odustane, Savić zvao upravu Eurolige!

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović obratio se javnosti na konferenciji za novinare.

Kako je ranije najavljeno, govorio je o aktuelnostima u klubu i oko njega.

Posebno važna tema bila je zabrana registracije igrača od strane Evrolige, a time i slučaj Fakunda Kampac.

Facundo Campazzo i Luka Mitrović Foto: Budućnost Voli/ Filip Roganović

15.7.2022. izdali smo prvo saopštenje Evrolige o tromesečnim isplatama plata, što je standardni obrazac Evrolige. Dana 15.9, Walters se pojavio preko ELPA-e, praćen Hollinsom. 17.10 smo ih platili u cijelosti. Ostajemo u obavezi prema pojedinim igračima i treneru Dejanu Radonjiću da do kraja godine isplatimo 242.500 kuna. Dogovorili smo se i plaćamo na rate. Stalno je bila kampanja protiv nas. To je radio Zoran Savić. Zvao je Nahbara u Elpu, zvao je upravu Evrolige. Pozvao je Diega iz Evrolige za malog Topića. Tada je pozvao Miliju Vojinovića da mu zapreti, a zainteresovao se čak i Dragan Bokan. Čemu kampanja protiv Zvezde?upitao je, ističući da su sve ekipe dužne, ali ne još.

On se dotakao i konsolidovanog pitanja poreske situacije Partizana, koja je u međuvremenu porasla, i zapitao se zašto to ne brine Evroliga. Osvrnuo se i na intervju generalnog direktora Evrolige Maršala Glikmana, koji je objasnio zašto Crvena zvezda Meridianbet nije suspendovana iako je imao opciju da “amnestije” beogradski klub.

reagovala zvezda: namera je bila da campazzo odustane, savić je zvao upravu evrolige!
Nikola Topić

Do danas nismo dobili zvaničan odgovoriako smo poslali službeno pismo.

Takođe, tema je bila odluka Košarkaški teren za sportsku arbitražu u Lozani.

CAS nije prihvatio naš prijedlog. Zabranu smo dobili od 1. decembra, a ne od dva mjeseca kako se pisalo u medijima. Sve smo dogovorili. Vodi se kampanja koliko je Crvena zvezda loša, pa će na kraju godine pokušati da daju licencu nekom drugom. Ako Zoran Savić zove Valensiju i Basconju, kakvo je to ponašanje? Da predložim Valensiji da nam oduzme bodove. Niko nam ništa nije odgovorio o tužbi protiv Barselone. Nemamo nikakve podatke za skrivanjedodao je.

reagovala zvezda: namera je bila da campazzo odustane, savić je zvao upravu evrolige!
Nebojša Čović FOTO: KK Crvena zvezda Meridianbet

Spomenuo je Glickmanovu izjavu da su menadžeri krivi što su Kampača doveli “tamo”.

Mi smo Crvena zvezda, koja ima istoriju i reputaciju. Nisam imao priliku da odem na dogovoreni sastanak sa Bodirogom u restoranu.Namera je bila da Kampaco odustane i ode iz Zvezde, ali nije. odgovorio je.

Košarka nije komercijalni sport i nema vrhunske košarke bez pomoći države.Na dan 31. decembra 2022. Zvezda je 11 i po sezona imala u proseku 289 miliona po sezoni od države. To je 37 posto državnog učešća i dobro je da je taj postotak linearan i da se poklapa sa procentom domaćih igrača. Uspjeli smo doći do što većeg broja domaćih igrača.

Čović je ranije danas ukazao na sportskog direktora Partizana Zorana Savića, koji ima veze sa slučajevima Fakunda Kampaca i Nikole Topića.

Crvena zvezda Meridianbet naredni meč Evrolige igra u petak od 19.00 časova na gostovanju Žalgirisu.

Sportski centar

javno.bamostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima