back to top
27.3 C
Konjic
25 Jula, 2024

Rektorica prof. dr. Huseinbegović: “Besplatno obrazovanje za Lanu Pudar na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru”

U okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je Masterclass: Put do izvrsnosti na kojem su učestvovali prof. dr. Damir Đedović i viša asistentica mr. Alena Ćemalović sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te kao specijalna gošća zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar.

Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru joj upućujem iskrene čestitke. Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira“ kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.

Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na pomoći i podršci.

„Zahvaljujem se rektorici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć.“ kazao je prof. dr. Đedović.

Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.

rektorica prof. dr. huseinbegović: "besplatno obrazovanje za lanu pudar na univerzitetu „džemal bijedić“ u mostaru"
Rektorica prof. dr. Huseinbegović: "Besplatno obrazovanje za Lanu Pudar na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru"

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić.

Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta nastavlja se Šahovskim turnirom koji će biti održan danas (15. februar) sa početkom u 18:00 sati, a programom je predviđena Promocija naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata koja će biti održana u četvrtak, 16. februara na Mašinskom fakultetu, zatim Promocija doktora nauka u petak, 17. februara na Fakultetu humanističkih nauka, dok je kao finalna aktivnost biti upriličena Svečana promocija i dodjela diploma u subotu, 18. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor sa početkom u 11:00 sati.

Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar

15.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]