back to top
5.4 C
Konjic
23 Aprila, 2024

SMAJLAGIĆ: Nema niz nositelja igre, moramo biti realni

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sa novim selektorom Irfanom Smajlagićem kreće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Večeras (20 sati) Zmajevi gostuju Sloveniji u Mariboru, dok je ogled sa Crnom Gorom na programu u nedjelju (20 sati) u Sarajevu. Djelomično podmlađen tim imao je loš nastup u martu protiv Grčke, pa je pred susrete sa jačim rivalima upitno šta očekivati ​​od našeg A tima.

– Ne očekujem ništa spektakularno, očekujem da igrači shvate jedno, da nacionalna selekcija nosi veliku odgovornost. Igrati za državu je velika čast i odgovornost. Igrači moraju dati sebe i to je jedini pravi put. Igrač koji je ušao u reprezentaciju mora biti svjestan da je na vrhu obaveza svog posla, a to je trenutno rukomet. Svi su profesionalci, znaju da je tim jako važan i da teže maksimalnom. Moraju da poštuju sve, i režim života i posao kojim se bave, pa samim tim, na kraju i predstavljanje nacionalne selekcije, rekao je Smajlagić.

SMAJLAGIĆ: Nema niz nositelja igre, moramo biti realni

Trener je spustio loptu kada su u pitanju očekivanja rezultata našeg A tima.

– Morate biti realni i sagledati situaciju. U posljednje dvije godine došlo je do dosta promjena u igračkom kadru. Od EP 2020 imamo pet igrača, sa posljednjeg EP sedam igrača. Hajde da pričamo o nosiocima igre. Na velikim takmičenjima mnogo toga mora da se dogovori i na kraju se meri po tome gde si u odnosu na evropske timove. Na posljednja dva prvenstva bili smo posljednji i pretposljednji. Moja vizija je da zavisimo od sebe, kada idemo na veliko takmičenje, da ne budemo topovsko meso. Moramo sve urediti i stvoriti ambicije. Ništa ne znači ako idemo na veliko takmičenje i tamo budemo topovsko meso. Moramo da postavimo mnogo stvari da negujemo optimizam i da radimo polako na tom frontu. U reprezentaciji neće biti igrača bez ambicija. Tražićemo svoju šansu u svakoj utakmici. Želim igračima da daju sve od sebe, ne plašimo se nikoga, ne bježimo od odgovornosti, ali moramo biti realni, zaključio je Irfan Smajlagić. Er.B.

Pozitivna slika

Kapiten Mirsad Terzić je istakao da je mladim rukometašima potrebna podrška, ali i da svako okupljanje ne treba raditi iznova.

– Idemo korak po korak i mislim da će to biti dobra stvar u budućnosti. Trudićemo se da u svakoj utakmici budemo bolji, možda već počnemo da stvaramo taj pozitivan imidž protiv Slovenije, rekao je Terzić.

Zorman: Još se tražimo

Selektor Slovenije Uroš Zorman suočio se s ostavkom trojice veoma važnih igrača: Boruta Mačkovšeka, Gašpera Marguča i Tadeja Mazea, ali domaćini sigurno imaju tim sastavljen od igrača većinom iz najjačih evropskih klubova ili najjačih evropskih liga.

– Nemamo puno vremena za pripreme, ali to su uslovi koje imaju i druge reprezentacije. U posljednje vrijeme kao tim nismo pokazali dobru formu. Još uvijek se tražimo. Ova EHF sedmica će biti dobra prilika da se stvari vrate na svoje mjesto i malo lakše diše pred Svjetsko prvenstvo u januaru, rekao je Zorman.

The post SMAJLAGIĆ: Nema broja nosilaca igre, moramo biti realni pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima