3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

SMAJLAGIĆ: Nema niz nositelja igre, moramo biti realni

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sa novim selektorom Irfanom Smajlagićem kreće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Večeras (20 sati) Zmajevi gostuju Sloveniji u Mariboru, dok je ogled sa Crnom Gorom na programu u nedjelju (20 sati) u Sarajevu. Djelomično podmlađen tim imao je loš nastup u martu protiv Grčke, pa je pred susrete sa jačim rivalima upitno šta očekivati ​​od našeg A tima.

– Ne očekujem ništa spektakularno, očekujem da igrači shvate jedno, da nacionalna selekcija nosi veliku odgovornost. Igrati za državu je velika čast i odgovornost. Igrači moraju dati sebe i to je jedini pravi put. Igrač koji je ušao u reprezentaciju mora biti svjestan da je na vrhu obaveza svog posla, a to je trenutno rukomet. Svi su profesionalci, znaju da je tim jako važan i da teže maksimalnom. Moraju da poštuju sve, i režim života i posao kojim se bave, pa samim tim, na kraju i predstavljanje nacionalne selekcije, rekao je Smajlagić.

SMAJLAGIĆ: Nema niz nositelja igre, moramo biti realni

Trener je spustio loptu kada su u pitanju očekivanja rezultata našeg A tima.

– Morate biti realni i sagledati situaciju. U posljednje dvije godine došlo je do dosta promjena u igračkom kadru. Od EP 2020 imamo pet igrača, sa posljednjeg EP sedam igrača. Hajde da pričamo o nosiocima igre. Na velikim takmičenjima mnogo toga mora da se dogovori i na kraju se meri po tome gde si u odnosu na evropske timove. Na posljednja dva prvenstva bili smo posljednji i pretposljednji. Moja vizija je da zavisimo od sebe, kada idemo na veliko takmičenje, da ne budemo topovsko meso. Moramo sve urediti i stvoriti ambicije. Ništa ne znači ako idemo na veliko takmičenje i tamo budemo topovsko meso. Moramo da postavimo mnogo stvari da negujemo optimizam i da radimo polako na tom frontu. U reprezentaciji neće biti igrača bez ambicija. Tražićemo svoju šansu u svakoj utakmici. Želim igračima da daju sve od sebe, ne plašimo se nikoga, ne bježimo od odgovornosti, ali moramo biti realni, zaključio je Irfan Smajlagić. Er.B.

PROČITAJ:   “MOSTAR PROSTORI KOJI POKREĆU”: Pokrenuli djecu u četiri mostarske osnovne škole

Pozitivna slika

Kapiten Mirsad Terzić je istakao da je mladim rukometašima potrebna podrška, ali i da svako okupljanje ne treba raditi iznova.

– Idemo korak po korak i mislim da će to biti dobra stvar u budućnosti. Trudićemo se da u svakoj utakmici budemo bolji, možda već počnemo da stvaramo taj pozitivan imidž protiv Slovenije, rekao je Terzić.

Zorman: Još se tražimo

Selektor Slovenije Uroš Zorman suočio se s ostavkom trojice veoma važnih igrača: Boruta Mačkovšeka, Gašpera Marguča i Tadeja Mazea, ali domaćini sigurno imaju tim sastavljen od igrača većinom iz najjačih evropskih klubova ili najjačih evropskih liga.

– Nemamo puno vremena za pripreme, ali to su uslovi koje imaju i druge reprezentacije. U posljednje vrijeme kao tim nismo pokazali dobru formu. Još uvijek se tražimo. Ova EHF sedmica će biti dobra prilika da se stvari vrate na svoje mjesto i malo lakše diše pred Svjetsko prvenstvo u januaru, rekao je Zorman.

The post SMAJLAGIĆ: Nema broja nosilaca igre, moramo biti realni pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima