back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Tužiteljstvo BiH i Granična policija provode aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja migranata

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije, u dva slučaja, lišili su slobode ukupno tri osumnjičena lica.

Osumnjičeni, koji su strani državljani, su pod istragom i terete se da su u dužem vremenskom periodu organizovali, komunicirali i krijumčarili ilegalne migrante na teritoriju Bosne i Hercegovine.

U jednom slučaju osumnjičeni su za počinjenje krivičnih djela koristili plovilo kojim su na ilegalnim graničnim prelazima preko riječne granice na području Bosne i Hercegovine prokrijumčarili više osoba.

– Izvršenjem ovih krivičnih djela počinioci ostvaruju protivpravnu imovinsku korist, a Bosni i Hercegovini nanose štetu, narušavanjem sigurnosne situacije, omogućavanjem ilegalnih migracija, kao i povećanjem broja ljudi koji ilegalno borave u Bosni i Hercegovini, uz cilj odlaska u zemlje EU. Nakon saslušanja osumnjičenih, postupajući tužilac će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane, kao i daljih istražnih radnji u ovim predmetima – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Objava Tužilaštva BiH i Granične policije provode aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja migranata pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]