17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Potpisan Sporazum o saradnji za uspostavu i rad Centra za razvoj kreativnih industrija Konjic

Danas su predstavnici Grada Konjica, Agencije za ekonomski razvoj...

Tužiteljstvo BiH i Granična policija provode aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja migranata

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije, u dva slučaja, lišili su slobode ukupno tri osumnjičena lica.

Osumnjičeni, koji su strani državljani, su pod istragom i terete se da su u dužem vremenskom periodu organizovali, komunicirali i krijumčarili ilegalne migrante na teritoriju Bosne i Hercegovine.

U jednom slučaju osumnjičeni su za počinjenje krivičnih djela koristili plovilo kojim su na ilegalnim graničnim prelazima preko riječne granice na području Bosne i Hercegovine prokrijumčarili više osoba.

– Izvršenjem ovih krivičnih djela počinioci ostvaruju protivpravnu imovinsku korist, a Bosni i Hercegovini nanose štetu, narušavanjem sigurnosne situacije, omogućavanjem ilegalnih migracija, kao i povećanjem broja ljudi koji ilegalno borave u Bosni i Hercegovini, uz cilj odlaska u zemlje EU. Nakon saslušanja osumnjičenih, postupajući tužilac će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane, kao i daljih istražnih radnji u ovim predmetima – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Objava Tužilaštva BiH i Granične policije provode aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja migranata pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima