17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

U selu Ribići danas završen projekat “Moj okoliš-moja budućnost”

U akciji čišćenja i prikupljanja otpada u selu Ribići, učenici prikupili oko 20 vreća otpada

Akcija čišćenja i prikupljanja otpada u selu Ribići je druga i ujedno posljednja aktivnost projekta “Moj okoliš-moja budućnost”. 30 učenika sela Ribići a koji pohađaji OŠ Ribići i OŠ Čelebići, danas su sa učiteljicama Jasminom Šoto i Sabirom Trešnjo, koordinatoricom projekta Enom Šahinović te volonterima Udruženja mladih Ribići, očistili svoje selo i svoju okolinu. Prikupljena je veća količina otpada što je i potvrdila za radiokonjic.ba koordinatorica projekta.

“Danas smo prikupili oko 20 vreća otpada. Učenici su bili podjeljeni u dvije grupe, odnosno 15 učenika je čistilo lijevu stranu sela, a drugih 15, desnu stranu. Učenicima je bilo zabavno i takmičili su u tome ko će više otpada da prikupi. Nakon završene akcije, za učenike smo pripremili i obrok” kazala je Ena Šahinović.

Učenici su izrazili zadovoljstvo što su na ovaj način doprinijeli čistoj okolini njihovog sela, te poslali poruku odraslima da više vode brigu o čistoći prirode u kojoj žive. Poslušajte šta smo zabilježili u razgovoru sa njima:

Izjave učenika

“Mislim da je to važna karika u daljnjem razvoju svijesti učenika o tome koliko je važno čuvati životnu sredinu. Vrlo rado smo prihvatili da budemo dio ovog projekta, a sudeći po rekacija, učenici su bili sretni što su učestvovali u ovom projektu” poručila je za radiokonjic.ba učiteljica Jasmina Šoto.

u selu ribići danas završen projekat "moj okoliš-moja budućnost"
Učiteljica Jasmina Šoto sa učenicima

Nakon završetka akcije čišćenja, učenicima su dodjeljene diplome u znak zahvanosti, a današnjom aktivnošću  završen je i projekat “Moj okoliš-moja budućnost” kojeg je realizovalo Udruženje mladih Ribići.

u selu ribići danas završen projekat "moj okoliš-moja budućnost"
U selu Ribići danas završen projekat "Moj okoliš-moja budućnost"

radiokonjic.ba

28.04.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima