back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Džepi, čija bi realizacija trebala riješiti probleme sa kojima se mještani ovog područja suočavaju 20 godina. Radove izvodi preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Konjic, a finansira Grad Konjic.

u toku izrada vodovodne mreže u mz džepi

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže od velikog je značaja za mještane u naselju Džepi koji nisu imali vodu, ali i onima koji se bave poljoprivredom i stočarstvom, istaknuo je predsjednik MZ Džepi, Amel Zelić.

u toku izrada vodovodne mreže u mz džepi
U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

“Nakon 20 godina problema sa vodovodom, ove godine smo započeli sa izgradnjom vodovodne mreže. Ovim projektom poboljšat će se uslovi života korisnika, posebno za one koji nisu imali nikako vode. Trenutno imamo oko 80 domaćinstava u MZ Džepi, s tim da imamo oko 100 učesnika vodovoda, jer su zainteresovani za ove priključke i oni koji su odselili u druga mjesta. Radovi se izvode pod pokroviteljstvom Grada Konjica”- kazao je Zelić.

u toku izrada vodovodne mreže u mz džepi

Izvršene su pripreme za drugu fazu radova, a to je izrada četiri raspodjelne komore, kazao je direktor tehničke Službe JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic, Dženamir Hasagić.

u toku izrada vodovodne mreže u mz džepi
Direktor tehničke službe JKP “Vodovod i kanalizacija”, Konjic.

“Trenutno JKP “Vodovod i kanalizacija” izvodi radove na izradi sekundarne mreže. Izvršili smo iskop oko 1600 metara dužinskih kanala, izvršeno je postavljanje i polaganje vodovodnih cijevi sa zagrtanjem. Izvršene su i pripreme za sljedeću fazu, a to je izrada četiri raspodjelne komore, odakle će se voda ravnomjerno po naselju raspoređivati. Vodovod Džepi urađen je prije 20 godina i stanovnici su imali problema u redovnom vodosnadbjevanju,a nakon završetka radova mislim da će se obezbijediti voda tokom cijele godine. U toku radova dolazilo je do minimalnog prekida u vodosnadbijevanju”- naveo je Hasagić.

Očekuje se da će radovi biti završeni za mjesec dana.

radiokonjic.ba

04.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima